»Jagten« blev Årets danske film

Thomas Vinterberg dansede med sin »Robert« efter at have vundet prisen for årets danske spillefilm »Jagten«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmen »Jagten« blev søndag aften tildelt Robert-prisen for Årets danske spillefilm ved uddelingen af den prestigefulde statuette i Tivoli Hotel & Congress Center.

Priserne regnede ned over »Jagten«, der blev hædret med hele syv Robert-statuetter. Blandt andet fik Thomas Vinterberg prisen som Årets instruktør for »Jagten«, ligesom Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm tog prisen for Årets manuskript for »Jagten«.

Desuden fik Mads Mikkelsen prisen som Årets mandlige hovedrolle for sin rolle som den pædofilianklagede pædagog i »Jagten«. Han var dog ikke selv til stede for at modtage prisen, som i stedet blev modtaget af vennen og kollegaen Thomas Bo Larsen.

Dansk films »grand old lady«, Susse Wold, blev også hædret for årets kvindelige birolle for sin rolle i »Jagten«.

Prisen for Årets kvindelige hovedrolle gik til Helle Fagralid for sin rolle i Niels Malmros’ film »Sorg og Glæde«, hvor hun spiller moren, der i en psykose slår sit barn ihjel.

Det Danske Filmakademis 1.500 medlemmer står bag uddelingen af Robert-priserne.

»Jagten« er iøvrigt også nomineret til en Oscar i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film. Oscar-uddelingen finder sted 2. marts.

BNB