Iskold komiker klar til flere tv-skandaler

Ricky Gervais er igen vært ved den prestigefyldte Golden Globe-uddeling, hvor han tidligere har forarget med sine personlige provokationer.

Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Den næste på scenen er smuk, talentfuld og jøde. Byd velkommen til Scarlett Johansson.

- Det bliver en vild aften med masser af fest og heftig druk - eller som Charlie Sheen kalder det: Morgenmad.

- Robert Downey Jr. har lavet mange film, men de fleste kender ham fra afvænningsklinikker og fængsler.

Sådan har Ricky Gervais tidligere sagt som vært ved Golden Globe-uddelingen, og de personlige provokationer fik den daværende præsident for brancheorganisationen Hollywood Foreign Press Association (HFPA) til at kritisere Gervais for at gå langt over grænsen efter uterlige udtalelser om alt fra Jodie Fosters seksualitet til Justin Biebers potens.

Gervais svor, at han aldrig nogensinde ville stå i spidsen for showet igen, men komikeren fortrød, og ligeledes valgte HFPA at tage Gervais til nåde og genhyre ham som vært ved årets uddeling, hvor han trods palaveren stadig har fået frie tøjler til sin spiddende satire.

- Jeg har aldrig forstået kontroverserne. Jeg er chokeret over, folk er blevet forargede. Jeg har aldrig sagt noget skandaløst, injurierende eller noget mod tv-reglerne, siger den britiske ballademager til The Hollywood Reporter forud søndagens uddeling.

- Jeg skriver altid mine egne jokes - og jeg kan sige, hvad jeg vil, når det bliver sendt live. Det bliver så spændende, lyder det fra den kontroversielle komiker.

Særligt en joke forargede Hollywood, da Gervais proklamerede, at han troede, prisen for special effects ville gå til dem, der havde retoucheret plakaten til den nye "Sex and the City"-film.

- Det var jo latterligt at forsøge at få dem til at se 25 år ud, når vi ved, hvor gamle de er. Der er intet i vejen med at være 50 - jeg er selv 54, lyder det fra den Golden Globe-vindende "The Office"-stjerne.

- Det er ikke bare ord for mig - jeg kan retfærdiggøre hver eneste joke, jeg nogensinde har fortalt foran dem, de handler om.

/ritzau/FOKUS