Isam B efter Outlandish: Det var tid til forandring

Synergierne var sluppet op, og så måtte de tage konsekvensen. Outlandish stoppede, men Isam B fortsætter.

Isam B er aktuel med nummeret Smile and Pretend. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. I 20 år har han været en del af gruppen Outlandish, men nu skal Isam B igen stå helt på egne ben.

Fredag udkommer han med singlen "Smile and Pretend", som er hans første soloudspil, efter at Outlandish i juli valgte at gå hvert til sit.

Det er stadig lidt svært for ham at tale om, for bruddet med gruppen føles stadig friskt, men det var nødvendigt, fortæller Isam B, der har det borgerlige navn Isam Bachiri.

- Man kommer til nogle punkter i sit liv, hvor man kan vælge at fortsætte eller mærke efter og indse, at det er tid til forandring. Den stemme har jeg haft inde i mig i et stykke tid, siger Isam B og fortsætter:

- Synergien var der bare ikke rigtig mere. Vi kunne godt køre videre på rutinen og spille en masse koncerter, men der kommer også et tidspunkt, hvor man må være ærlig over for sig selv og vurdere, hvor langt man kan trække det.

Han fortæller, at den nye single er en hyldest til forandring og samtidig en påmindelse til ham selv om, at han ikke skal være bange for netop det.

- Forandring er uundgåeligt og egentlig noget, vi oplever hver dag, men som vi glemmer, at vi går igennem. Det handler om at turde forandringen, fordi ofte kommer det i stedet til at handle om: "Åh nej, hvad skal der nu ske", siger Isam B.

For ti år siden udgav han sit første soloalbum, "Institution", og han håber at kunne følge op med endnu et album i foråret 2018.

Indtil videre har han lagt fem års arbejde i projektet, og undervejs har han forsøgt at træde ud af sin komfortzone for at hente ny inspiration og energi.

- Som mennesker søger vi mod rutiner, fordi de giver os sikkerhed og tryghed. Det er også fint nok, men ikke hvis det stopper ens udvikling, så gælder det om at bryde ud af rutinerne, mens man kan.

- Jeg kom ud af min skal ved at gøre noget, jeg ikke plejede at gøre. Det var for eksempel at tilmelde mig flere frivillige projekter med hjemløse og børn. Det var en utrolig ydmyg oplevelse at stå til tjeneste for noget, der ikke har med den her musikindustri at gøre. Det rykkede noget i mig og gav mig mod til at tænke ud af boksen, forklarer Isam B.

At der skulle gå mere end ti år mellem hans første og andet soloalbum var ikke planlagt.

- Når man lægger nerve, sjæl og tårer i det, man laver, og skal være inspireret i øjeblikket, som jeg skal, så kan der godt gå et stykke tid. Det har også altid været min kamp med industrien, hvor jeg har skullet finde mig til rette.

- Men jeg gør det på min egen måde ved at tage mig min tid og først udgive noget, når jeg føler for det, frem for at tænke i kroner og ører, siger Isam B.

Singlen "Smile and Pretend" udkommer fredag den 6. oktober.

/ritzau/FOKUS