Ingen tør slås med Seebach

Mandag er den officielle udgivelsesdag i dansk musikbranche. Her kommer de fleste nye album på gaden. Men efter Rasmus Seebach satte sig på 4. november, holder alle andre sig nu på sikker afstand.

Rasmus Seebach og Thomas Helmig er bagge klar med nye album - lige før og lige efter weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Soeren Bidstrup / K Photography
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således udkommer Thomas Helmigs nye ’KH Helmig’ allerede i morgen. Lis Sørensen smider sin nye cd ’På sådan en morgen’ på gaden samme dag. Og pop-kollega Rasmus Nøhr venter med at udsende sin nye (Retursekund) til næste onsdag - to dag efter Seebachs ’Ingen kan love dig i morgen’.

Med et gigantisk salg, der snildt kan matche de fleste kollegaers sammenlagt er Rasmus Seebach også en svær størrelse at lægge sig ud med.

Og Seebachs manager og rådgiver Nicolaj Bundesen har således også den luksus ikke at være bange for noget- eller nogen som helst, når klientens releasedato skal fastsættes.

- Med en kunstner som Rasmus Seebach afhænger den slags beslutninger ene og alene af to ting: Er musikken klar og er den god nok. Og i Rasmus tilfælde er svaret på begge spørgsmål i dén grad ja, siger Bundesen.

Fra Thomas Helmigs side er der selvfølgelig heller ikke den store grund til den store bekymring. Han sælger altid godt. Men der er ingen grund til at tage chancer, når man lægger sig ud med landets største popstjerne. Og promoter Las Thomsen, der har klienter som Rasmus Nøhr, Shu bi dua og Sanne Salomonsen, siger:

- Det har altid været en fast politik at holde sig fra de dage, hvor de helt store solister udkommer. Men det er mindre udtalt end i gamle dage, hvor plader kun kunne købes i pladebutikkerne. I dag er der så mange platforme, at det ligefrem kan være en fordel at lægge sig tæt på de store. Så er der nemlig mere trafik i både fysiske og digitale pladebutikker.

Og endelig føjer Rasmus Nøhr selv en tredie vinkel på debatten:

- Jeg ser det lidt som en udfordring at lægge os tæt på Rasmus Seebach. Og valget af onsdag som vores udgivelsesdag skyldes, at vi arbejder sammen med Operations Dagsværk. Vi har 500 sælgere, der sælger mit album på gaden, onsdag. Og al indtjening fra dette salg går udbeskåret til skolebyggeri i Sierra Leone.