Ingen pris til Danmarks Emmy-håb

Sidse Babett Knudsen blev forbigået, da den amerikanske TV-pris blev uddelt natten til tirsdag.

Sidse Babett Knudsen i rød kjole ved Emmy Awards-festen, der blev holdt på Hilton Hotel Mercury Ballroom i New York natten til tirsdag 20. nov. 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Gombert
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespillerinden Sidse Babett Knudsen må rejse tomhændet hjem fra Emmy-uddelingen i New York, hvor danskeren ellers var nomineret til en af de store amerikanske TV-priser for sin rolle i DRs dramaserie »Borgen«.Sidse Babett Knudsen var nomineret som bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg ved det internationale Emmy-show, men hun måtte se sig slået af den argentinske skuespillerinde, Christina Banegas. En kandidat, som DRs dramachef, Piv Bernth, forud for uddelingen havde kåret som en af Sidse Babett Knudsens største konkurrenter.

Danmark har en gang tidligere haft en deltager med i opløbet om at få prisen for bedste kvindelige skuespiller ved den internationale Emmy-prisuddeling. I 2008 var Sofie Gråbøl nomineret i samme kategori for sin rolle som Sara Lund i »Forbrydelsen«, men heller ikke hun vandt den eftertragtede pris.

Danske produktioner er dog flere gange blevet belønnet med en Emmy, blandt dem er »Rejseholdet«, »Nikolaj og Julie« samt »Ørnen«.

Ved den internationale Emmy-uddeling hylder man udelukkende tv-programmer, der er produceret i lande uden for USA.

DR har foreløbig vist to sæsoner af »Borgen«, og Sidste Babett Knudsen får igen lov til at give den som landets statsminister, når tredje sæson løber over skærmen i 2013.