Indien er klar med bøssekys i biografen

Så er Indien også med på Brokeback Mountain-bølgen. Først film med kys mellem to mænd får premiere i biografen.

Fra filmplakaten til Dunno Y. Bollywood lover Indiens første bøssekys i biografen. Fold sammen
Læs mere

Økonomien boomer i Indien og landet gør i disse år et tigerspring for at tilpasse sig en ny verdensorden. Og i sådan en verden skal der også være bøssekys på film. I bedste Brokeback Mountain-stil.

Om få uger får filmen ”Dunno Y … Na Jaane Kyun” premiere og er en spillefilm, der formentligt vil stikke ud af opslagsværkerne, når man fremover skal læse op på indisk filmhistorie. I filmen optræder nemlig to mænd. Og de kysser.

Plakaten er klar, filmen er klar, men spørgsmålet er nu om den indiske befolkning er klar til at tilpasse sig så meget til vestlig kultur?

Filmen, der allerede kaldes Indiens svar på den amerikanske homo-cowboyfilm Brokeback Mountain, fortæller historien om en model, der rejser til Mumbai for at gøre karriere. I filmhovedstaden indgår han et homoseksuelt forhold - blandt andet for at forfølge sin karriere.

- Filmen ser interessant ud. Den fortæller om de udfordringer, der er i Indien, hvis man er bøsse. Det er stadig et enormt tabu, siger Ashok Row Kavi, der er redaktør på Bombay Dost, Indiens første blad for homoseksuelle.

I artier har Bollywood undg ået at afbillede kys. Selv heteroseksuelle kys har været bandlyst og scener med kys er ofte set erstattet af dækbilleder med flotte blomster, bølger der brækker eller brusende vandfald.

Tidligere i år kom filmen “Love, Sex … and Dhokha”på plakaten i Indien. Med filmen skete der et mindre gennembrud for kys, kram og det der kan karakteriseres som lidt mere vovet. Filmen indeholdte bløde kærlighedsscener. Filmen fik ikke premiere uden en del mediedebat, men fik ikke befolkningen synderligt op ad stolen, ifølge The Guardian.

- Den seksuelle revolution har været lang tid undervejs I Bollywood. Kyssescener er nu rimeligt accepteret mellem de yngste af stjernerne. Det samme for instruktørerne, som godt kan se, at kys er en efterspurgt vare blandt publikum, siger Anupama Chopra, filmanmelder og forfatter.