Indiana Jones slår Shrek

Danskerne er nogle af de største Indy-elskere i verden. Den fjerde Indiana Jones-film har slået Shrek 3 for indtjening på en uge i danske biografer.

Harrison Ford uddeler kajerystere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paramount.

230.829 billetter er der til og med torsdag blevet solgt til »Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige«. Filmen åbnede torsdag i sidste uge og i løbet af de første fire dage blev der solgt 160.000 billetter.

- Det er helt overvældende, især fordi det jo også var strålende solskin, siger
Tinna Munk, som er publicitymanager for distributionsselskabet UIP der bringer Indiana Jones-filmen ud til biografer i Danmark.

Danskerne har købt langt flere biletter til »Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige« end biografgængerne i de andre skandinaviske lande.

- I forhold til befolkningens størrelse er Danmark meget tæt på at være i Top 3 over Indy-salg, siger Tinna Munk, som dog ikke har de nøjagtige tal for lande uden for Skandinavien.

UIP ejes af Universal og Paramount og distribuerer alle film fra disse selskaber. Indiana Jones har den bedste Paramount-åbning nogensinde i Danmark (åbning defineres som de første fire dage). Den første uges salg overgår det store 2007-hit Shrek 3 med en pæn margen.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Indiana Jones overgås af en anden røverhistorie med tju-bang og humor. Ikke engang manden med flodhestepiskn kan slå Pirates of The Caribbean: Død Mands Kiste, som er den anden film i Disneys serie med Johnny Depp som Captain Jack Sparrow.