Indiana Jones er tilbage

George Lucas og Steven Spielberg har netop færdiggjort manuskriptet til den fjerde Indiana Jones-film, som får premiere i maj 2008. De lover, at det bliver »den hidtil bedste«.

Det bliver atter den nu 64-årige Harrison Ford, der skal spille Indiana Jones. Foto: Scanpix<br> Fold sammen
Læs mere

Utålmodige fans har nu fået en dato, og efter at være ti år undervejs skulle den være god nok: Indiana Jones er tilbage. Endelig kan vi igen følge akademikeren i det brune jakkesæt og butterfly, der forvandler sig til en frygtløs eventyrer med hat og pisk. Den 64-årige Harrison Ford skal igen agere den anderledes aktionhelt, som først så dagens lys i »Jagten på den forsvundne skat« i 1981.

Det er igen Georges Lucas og Steven Spielberg, der står bag filmen, og Lucas har udtalt til Associated Press, at den »vil blive fantastisk«. Handlingen vil han ikke røbe detaljer fra, men siger blot, at der vil være interessante mysterier. Harrison Ford forsikrer, at han stadig er god for selv at udføre mange af sine egne stunts på linje med sin indsats i de tre andre Indiana Jones film.

Planen med Indiana Jones-filmene var oprindeligt at skabe en trilogi inspireret af 30rnes og 40rnes adventureserier med de regler, som karakteriserede datidens B-film. Ideen om en arkæolog, der leder efter overnaturlige artefakter, overbeviste ikke i første omgang filmselskabernes pengemænd, men det lykkedes Steven Spielberg af overtale dem. Og filmene blev en massiv succes. »Jagten på den forsvundne skat«, »Indiana Jones og templets forbandelse« og »Det sidste korstog« har indspillet 1,1 mia. dollar.

Derudover har Georges Lucas stået bag en TV-serie i 16 afsnit, som i et hæsblæsende tempo beskriver Indiana Jones' barndom og ungdom. Hvert afsnit blev instrueret af forskellige instruktører, og blandt dem var vores egen Bille August. Serien blev vist på TV 2 i begyndelsen af halvfemserne.