Inden stort DR-show: Hjælpeorganisationer slår alarm - vi er ofre for denne falske annonce

På billedet: Danmarks Indsamling 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl (arkiv).

Frelsens Hær, Kirkens Korshær og SAND - De hjemløses landsorganisation slår alarm på Facebook.

Alle tre støtteorganisationer er nemlig blevet ofre for en falsk annonce, der, med de tre organisationer som afsender, opfordrer til at boykotte Danmarks Indsamlingen, der samler ind til verdens fattigste og kulminerer med et stort show på DR1 lørdag aften.

Derfor er de tre organisationer alle gået ud på Facebook torsdag aften for at advare mod budskabet, som de ikke kan støtte op om.

Den falske annonce opfordrer til, at man deler et budskab om ikke at støtte Danmarks Indsamling, der finder sted 4. februar.

I den falske annonce står der blandt andet: 'støt ikke Danmarks Indsamling støt i stedet de fattige og syge danskere i stedet'.

På annoncen er der et billede af en person, der sover på en bænk.

Du kan se den falske annonce herunder. Og husk, det er en annonce, som de tre organisationer offentligt tager afstand fra.

Om den falske annonce skriver Frelsens Hær blandt andet:

'Lige nu florerer der en falsk annonce på de sociale medier, hvor Kirkens Korshær, Frelsens Hær og de hjemløses organisation SAND angiveligt opfordrer til ikke at støtte Danmarks Indsamling, men i stedet støtte nødlidende danskere. Frelsens Hær og de andre organisationer tager skarpt afstand fra annoncen i en fælles kommentar'. Samtidig slås det fast, at man ikke ved, hvem der står bag den falske annonce.

Hos Kirkens Korshær tager man også afstand fra den falske annonce. De understreger på Facebok:

'Vi har INTET med denne annonce at gøre!'

SAND - De hjemløses landsorganisation kommenterer også på den falske annonce på Facebook.

'Organisationer tager skarpt afstand fra falsk nyhed om Danmarks Indsamling. Mens danskerne er i fuld gang med at samle penge ind til verdens sultne børn i dette års Danmarks Indsamling, er der andre, der misbruger kampagnen til at sprede falske politiske budskaber,' skrives det blandt andet.

De tre organisationer kommer også med en samlet kommentar på annoncen:

'Intet barn må sulte, er en vigtig indsamling, og budskabet gælder såvel i verden som i Danmark. Ingen danskere får det bedre, fordi vi holder op med at hjælpe i resten af verden. Danmark har en lang og stærk tradition for at hjælpe dem, der har brug for det – både i Danmark og i resten af verden. Den tradition kan vi være stolte af – derfor skal vi blive ved med at hjælpe alle, der har det svært, både i Danmark og i resten af verden,' siger de tre organisationer i en fælles kommentar.

Du kan følge Danmarks Indsamling på DR1 lørdag fra klokken 19.00.