Iben Hjejle genopliver erotisk lystspil

Skuespillerinden Iben Hjejle skal spille overfor Dejan Cukic i komedieklassikeren "Privatliv", der byder på kønskamp anno 2016.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: I Danmark var det Susse Wold og Bent Mejding, der først udødeliggjorde det klassiske, erotiske lystspil "Privatliv", men forestillingen har gået sin sejrsgang over hele verden.

Nu skal skuespillerinden Iben Hjejle, der blandt andet er kendt fra "Dicte" og "Klovn" sammen skuespilleren Dejan Cukic prøve kræfter med forestillingen, der først spilles på Bremen Teater, og senere skal på turné rundt i landet.

- Det kommer til at slå gnister på scenen, når Iben Hjejle og Dejan Cukic mødes i nærkamp i Noël Cowards forrygende morsomme og sensuelle lystspil, "Privatliv", lyder det i en pressemeddelelse, hvor det også afsløres, at det er instruktøren Peter Langdal, der skal sætte rammerne for forestillingen.

Komedien fra 1930 handler om ægteparret Amanda og Elyot, der hverken kan leve med eller uden hinanden, og for Iben Hjejle er det en gammel drøm, der bliver til virkelighed, når hun skal stå på scenen som Amanda:

- Jeg har altid syntes, at "Privatliv" er en vidunderlig komedie. Dialogen er bidende sarkastisk, og alle aspekter af parforholdet kommer i spil i dette klassiske stykke, som det kræver en del levet liv at løfte.

- Og nu, hvor både Dejan og jeg har høstet en masse dyrebare erfaringer både i showbiz og privatlivet, føler jeg virkelig, at vi er klar til at løfte arven og folde historien ud som en spiddende sjov teateraften, fortæller Iben Hjejle i pressemeddelelsen.

Ud over Iben Hjejle og Dejan Cukic byder forestillingen også på de unge stjerner, Cyron Melville og Sara Hjort Ditlevsen, i rollerne som de nye ægtefæller Victor og Sibyl.

"Privatliv" har premiere 14. oktober på Bremen Teater

/ritzau/FOKUS