I Dronningens fodspor: Her er 5 royale oplevelser i København

Her er fem superfede ideer til royale oplevelser og aktiviteter i København.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kom indenfor hos Dronningen

Amalienborgmuseet - som faktisk ligger lige midt på Amalienborg, byder på en spritny udstilling om slottet. Her bydes der indenfor til en ny udstilling med et unikt kig i historiebøgerne og de omgivelser man finder i Christian d. 8.s palæ.

Museet kalder det selv for en ny helhedspræsentation af det danske monarki med Kongehusets faste base som omdrejningspunkt.På museet kan man blive klogere på Amalienborgs fire palæers historie og få masser af ny viden om både nutidens og fortidens kongehus og dets mange opgaver.

Som noget helt nyt er der også mulighed for at komme indenfor på etagen med de kongelige repræsentationslokaler i Christian d. 8.s palæ. Det er der mulighed for hver lørdag, hvor man kan få et indblik og et kig i de smukt dekorerede sale.

Hvad: Amalienborgmuseet
Hvor: Amalienborg
Hvornår: Tirsdag-søndag 11-16

Skatkammer midt i byen

På Rosenborg Slot lige midt i København finder man De Danske Kongers Kronologiske Samlinger, som er samlinger af bl.a. sølv, porcelæn og malerier. Den største attraktion er kronjuvelerne og kronregalierne i skatkammeret. Men man finder også uniformer, elfenben, tronstole om meget meget mere. En royal oplevelse for folk i alle aldre.

Slottet er bygget af Christian IV, og hvert rum repræsenterer i dag en periode. Du finder også en fin museumsbutik hvor du kan købe smykker, bøger, bamser postkort osv.

Hvad: Rosenborg Slot
Hvor: Øster Voldgade 4 A 1350 København K
Hvornår: Tirsdag- søndag 10-14

Guldkareter og heste

Har du altid beundret Kongehusets flotte heste og kareter, har du mulighed for at få et glimt på helt tæt hold. Hestene bliver dagligt trænet på ridebanen og i byens gader. Over sommeren er hestene dog på græs i Nordsjælland. Men der er fortsat mulighed for at få et kig på de flotte gallakareter heriblandt Dronningens guldkaret.

Hvad: De Kongelige Stalde
Hvor: Christiansborg Ridebane 12, 1218 København K
Hvodan: Se mere her

Danmarkshistorien i vævede billeder

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.

På Christiansborg har har Kongehuset flere storslåede gemakker, der kan benyttes til officielle arrangementer som gallamiddage, nytårskure og audienser. Lokalerne er smukt udsmykket med masser af kunst og antikviteter. I Riddersalen hænger Bjørn Nørregards smukke gobeliner, der var en gave til dronning Margrethe i anledningen af hendes 50 års fødselsdag. De store og smukke gobeliner fortæller Danmarks historie i vævede billeder.

Hvad: De Kongelige repræsentations-lokaler/ Dronningens gobeliner
Hvor: Christiansborg Slot Prins Jørgens Gård 1 1218 København K
Hvordan: Se mere her

Livgardens festlige march

Foto: Brian Bergmann.

Oplev livgarden marchere i fuld uniform og med fuld musik. Livgardens vagtskifte finder dagligt sted kl. 12.00 på Amalienborg Slotsplads. Klokken 11.30 marcherer garderne fra Rosenborg Slot gennem byens gader for at ende på Amalienborg.

Hvad: Livgardens vagtskifte
Hvor: Amalienborg Slotsplads Amalienborg Slotsplads 0 1257 København K
Hvornår: Hverdag mellem 11.30 og 12.00