I dag kåres de bedste pressefotografer

Om Berlingske rydder bordet i igen i år, eller om der bliver plads til andre mediers talentfulde fotokunstnere, det bliver afsløret i Den Sorte Diamant fredag.

Mads Nissens fotografi af en dødeligt såret mand på et hospital i Libyen vandt sidste år prisen for Årets Pressefoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidder landets bedste fotografer sidder på Politiken eller Berlingske eller har de hjemme på Journalisthøjskolen eller måske på et freelancekontor? Det bliver afsløret i dag, når Pressefotografforbundet uddeler priser for Årets Pressefoto, Årets Reportage og en række andre kategorier.

190 fotografer har indsendt bidrag, og i alt har dommerne trawlet sig igennem 2.859 billeder, 20 tv/videoindslag og 28 multimedieproduktioner.

Sidste år regnede priserne ned over Berlingskes fotograf, Mads Nissen, der løb med prisen for Årets Pressefoto for et billede af en hårdt såret libyer, der venter på behandling.

Desuden blev han kåret til Årets Pressefotograf, en titel der går til en fotograf, der i en serie på fem billeder kan bevise, at han eller hun er en alsidig og stærk fotograf.

Udover de to hovedpriser tog Mads Nissen førstepladsen i kategorien Årets Nyhed Udland for sin dækning af krigen i Libyen. Han vandt også prisen for Årets Portræt af den norske statsminister Jens Stoltenberg og prisen for Årets Reportage Udland for en række fotos af colombianere fordrevet fra deres hjem.

LÆS OGSÅ:

Årets vindere været fastlagt siden 10. januar, selv om de først offentliggøres i dag, og Pressefotografforbundet, der står bag prisuddelingen, skrev på sin hjemmeside, at der for alle vindere gælder, at »de mestrer balancen mellem visuel æstetik, empati og journalistisk substans«.

Lidt kritik blev der også plads til i foromtalen: Dommerne havde været forundrede over, at den økonomiske krise ikke havde sat sig nævneværdige spor i årets fotojournalistik. Desuden savnede en traditionel tung kategori som udlandsreportagen nerve og originalitet, stod der.

Hvad det betyder mere konkret kommer der styr på fra klokken 13, hvor kulturminister Marianne Jelved skyder arrangementet i Den Sorte Diamant i gang.