I aften står den svindelsigtede Britta Nielsens to døtre frem

På Kanal 5 i aften står den svindelsigtede Britta Nielsens to svindelsigtede døtre frem og fortæller deres version af historien om et liv i luksus, og om den uvidenhed de mener at have haft om deres mors millionsvindel. Interviewet kan eksklusivt ses på Kanal 5, og efterfølgende vil de to døtre angiveligt ikke udtale sig mere til pressen.

Britta Nielsens døtre, Samina(tv)og Jamilla Hayat i forbindelse med interview i programmet »Brittas døtre taler ud«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Discovery Networks Danmark/"Brit

De to døtres mor, den 64-årige Britta Nielsen, er sigtet i en af Danmarkshistoriens største svindelsager for at have svindlet sig til 111 millioner kroner fra sin daværende arbejdsplads Socialstyrelsen. Indtil tidligere i formiddags har de to døtre været underlagt navneforbud.

I lørdags kom det frem, at også Britta Nielsens søn var en af de tre sigtede i sagen, og han sidder ligesom Britta Nielsen varetægtsfængslet i 24 dage. I formiddags blev navneforbuddet på sagens to andre sigtede, de to døtre, også ophævet. De har i aften indvilliget i at stille op til et længere interview, som sendes på Kanal 5 kl. 21.00 i aften.

Programmet hedder »Brittas døtre taler ud« og her fortæller døtrene Samina og Jamilla Hayat om et liv med konkurrenceheste, luksusrejser og dyre biler. Men også om chokket da de pludselig blev sigtet for en forbrydelse, de ikke mener, at de har begået. Det skriver Discovery Networks Danmark.

Berlingske bringer her et klip fra interviewet, der sendes på kanal 5 i aften kl. 21.00 og på Dplay.dk.

»Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist,« fortæller 34-årige Jamilla Hayat til Kanal 5.

Den anden af Britta Nielsens døtre, Samina Hayat, supplerer:

»Man sætter ikke spørgsmålstegn ved noget, når det kommer fra ens mor. Man stoler på sin mor,« siger 31-årige Samina Hayat.

De to søstre vil besvare alle spørgsmål denne ene gang og efterfølgende vil de ikke udtale sig til pressen.

Det har hidtil været meget sparsommeligt med oplysninger fra de involverede i sagen, men de to døtre har valgt at fortælle deres version af historien og forholde sig til politiets sigtelser. De har ifølge politiet modtaget en stor del af de penge, som deres mor har bedraget sig til og angiveligt vidst, at pengene kom fra Britta Nielsens svindel.

»Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud,« siger Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

I et andet klip fra interviewet på Kanal 5 i aften sætter de to døtre spørgsmålstegn ved moderens skyld og efterlyser konkrete beviser.

Efter programmet »Brittas døtre taler ud« har været sendt på Kanal 5, kan interviewet ses uredigeret i sin fulde længde på Dplay.dk