I 16 dage sad han i husarrest efter anklager om overgreb. Nu er der nyt fra italiensk domstol

Den Oscar-vindende canadiske filminstruktør Paul Haggis blev i juni anholdt og placeret i husarrest efter »kraftig mistanke om groft seksuelt overgreb«. Nu er der nyt i sagen.

Paul Haggis (næstforrest) på vej til afhøring i Brindisi i juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ciro De Luca/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 19. juni blev den canadiske filminstruktør Paul Haggis anholdt i det sydlige Italien.

Han blev fluks sendt i husarrest, hvor han sad indtil 4. juli. Årsagen var, at han var »under kraftig mistanke for at have begået et groft seksuelt overgreb og grov personskade«, som de italienske nyhedsbureauer Ansa og Agi skrev. Det var angiveligt »en udenlandsk kvinde«, der var offeret i sagen. Kvinden skulle have følt sig »tvunget til at søge lægehjælp« efter hændelsen.

Paul Haggis var i Italien i forbindelse med filmfestivalen Allora, og han skulle have boet med »den udenlandske kvinde« op til festivalen.

Paul Haggis var gennem sin advokat hurtigt ude og afvise anklagerne. »Jeg er fuldkommen uskyldig,« som han sagde.

Nu er der nyt i sagen, efter at retten i den italienske by Lecce har set nærmere på den.

Dommeren konkluderer, at der ikke er grundlag for at fortsætte efterforskningen af sagen. Med andre ord: Den italienske domstol har afvist sagen.

Paul Haggis' italienske advokat, Michele Laforgia, udtaler sig i en meddelelse, som The Hollywood Reporter er i besiddelse af. Han siger, at han har fremvist »uigendrivelige og objektive beviser« for, at kvinden, der anklagede Haggis for overgreb, har fortalt »flere løgne til efterforskere og retten«.

Paul Haggis har blandt andet instrueret »Crash« og skrevet manuskript til »Million dollar baby«, som begge har vundet en Oscar-statuette for bedste film. Hans filmkunst er dog ikke det eneste, han er kendt for i offentligheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix (arkiv).

Flere sager

Paul Haggis har blandt andet instrueret »Crash« og skrevet manuskript til »Million Dollar Baby«, som begge har modtaget en Oscar-statuette for bedste film.

Hans filmkunst er dog ikke det eneste, han er kendt for i offentligheden.

Han er også kendt for at have forladt Scientology-kirken med bulder og brag efter 34 års medlemskab. Da #metoo begyndte at rulle i 2017, og filmmogulen Harvey Weinstein indledte sit fald fra tiderne, fordømte Haggis Weinsteins adfærd. Harvey Weinstein krænkede og begik seksuelle overgreb mod talrige kvinder,og blev idømt 23 års fængsel for det. Paul Haggis sagde dengang til The Guardian, at de, der har beskyttet Weinstein, er lige så skyldige, som Weinstein selv er.

Men det er samtidig ikke første gang, at Paul Haggis selv bliver anklaget for seksuelle overgreb.

I 2017 sagsøgte en kvinde Paul Haggis for at have tvunget hende til oralsex og voldtaget hende. Og i 2018 trådte yderligere tre kvinder frem og fortalte om krænkelser, som Haggis angiveligt havder begået. Til den ene skulle han angiveligt have sagt: »Jeg bliver nødt til at være inden i dig.«

Sagen er endnu ikke afsluttet. Den er blevet forsinket på grund af covid-19-pandemien.

I den aktuelle sag har kvindens advokater endnu ikke udtalt sig oven på meldingen fra den italienske domstol, skriver The Hollywood Reporter. Mediet skriver videre, at kvindens advokater skal præsentere nye beviser, hvis de skal undgå, at sagen bliver lukket.

Paul Haggis' advokat siger til The Hollywood Reporter, at han forventer, at sagen vil blive lukket inden for de kommende uger.