Hysteriet kulminerer fredag efter midnat

Boghandler landet over holder ekstraordinært åbent i morgen nat, hvor den sidste Harry Potter-bog endelig frigives.

Præcis kl.01.00 natten til lørdag vil horder af ivrige Harry Potter fans være linet op i kø for at få lov til at købe den engelske udgave af »Harry Potter and the Deathly Hallows«. Bogen frigives ved midnatstid i England, det vil derfor sige kl. 01.00 i Danmark, og ligesom ved de andre udgivelser er der lagt op til den helt store Potter-event, da flere af de københavnske boghandeler holder ekstraordinært åbent. I år er det hele bare en tand større, fortæller Sonny Schneider, bogladechef hos Arnold Busck i Købmagergade i København, hvor der fredag vil være åbent fra 24-02.

»Vi mærker tydeligt, at interessen er større i år. Vi har dagligt folk, der ringer ind for at blive skrevet op, og vi er lige ved at runde de 600.

Vi har haft åbent alle årene, og der har også været en fin interesse, men nu kulminerer det hele med den sidste bog i serien. Der er nærmest opstået et hysteri, og det hopper vi gladeligt med på,« fortæller han.

Butikken har af den grund også sikret sig langt flere bøger end de andre år og er med 2.500 eksemplarer ikke bange for at løbe tør.

Politikens Boghal på Rådhuspladsen og Bog & Ide på Strøget i København har også valgt at holde midnatsåbent, så utålmodige sjæle kan blive rigeligt underholdt, inden det kl. 01.00 går løs ved kasseapparaterne.