Hvornår er man rigtig Københavner?

Der går en usynlig grænse i København. For der er bare nogle københavnere, som er mere københavner-agtige end andre.

-ARKIVfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.Antropolog Dennis Nørmark er forfatter til bogen ’Kulturforståelse for Stenalderhjerner’ og chefkonsulent i Living Institute, der rådgiver i kulturforståelse.

»Urbans undersøgelse viser, at folk i Hellerup ser sig selv som københavnere, men det gør københavnerne ikke.

Men Hellerup er jo heller ikke København - det er Brønshøj-Husum til gengæld, og alligevel ser københavnerne også den bydel som provinsen.«

Læs også: Læs Urbans undersøgelse af Københavns usynlige grænse

»Jeg tror simpelthen, at det bunder i, at hvis du har en ekstra bydel mellem din bydel og Indre by, så synes dem i de indre bydele, at du bor i provinsen.

Det er også årsagen til, hvorfor Frederiksberg bliver anset som København uden overhovedet at være det,« siger han og peger på, at den kommende betalingsring vil give problemer i forhold til københavnernes opfattelse af sig selv: 

»Der er megen debat om betalingsringen, fordi det netop deler hovedstaden op. For hvis den for eksempel skal gå igennem Sydhavnen, tænker dem i Sydhavnen: hva’ er vi så, hvis vi ikke er københavnere?

Og det giver jo ikke nogen mening – for hvis der er nogle, som er københavnere, er det da dem fra Sydhavnen. Brønshøj kommer også til at få problemer med betalingsringen, og så bliver den da helt udstødt.«

Læs også:
Her er det rigtige København

Frederiksberg er den bedste bydel at bo i

Københavnerliv vendt på vrangen