Hvis man farer i flint ved synet af en fuld studerende på KUA med en mexicanerhat, så ryger man direkte i koma i Glassalen

Crazy Christmas Cabaret er tilbage i Glassalen. Men hvor er Vivienne McKee?

Katrine Falkenberg, Rikke Hvidbjerg og Andrew Jeffers for fuld udblæsning i "Fogg's Off!" - årets udgave af Crazy Christmas Cabaret i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Petri
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er skøre, de englændere. Først annoncerer de, at de vil bryde ud af det fællesskab, vi ellers sammen har bygget op gennem en lang årrække. De vil simpelthen ikke længere være med. Men så beslutter de sig alligevel for at blive.

London Toast Theatre proklamerede sidste år, at det efter 35 år var slut med sex og spas og Crazy Chritmas Cabaret. I Glassalen – og i det hele taget. Brexit –midt i Tivoli. Men så ændrede Vivienne McKee og hendes trofaste undersåtter alligevel mening. Back by public demand! Tak for det: Det var jo lige før, man troede, det aldrig skulle blive jul igen.

»Det var jo lige før, man troede, det aldrig skulle blive jul igen.«


Alt er tilbage ved det gamle, og sådan skal det være. Same procedure as every year. Og i år er det så »Jorden rundt i 80 dage« der danner forlægget for denne helt specielle parodikomedie  af vandede vittigheder, slibrige uartigheder, satiriske hib til verdenssituationen, musikalske popmellemlæg, farverige tableauer, gak og gøgl. Hvis man farer i flint ved synet af en fuld studerende på KUA med en mexicanerhat, så ryger man direkte i koma i Glassalen, der tilbyder et orgie af hvide mennesker, der kaster sig ud i rollerne som fjollede indere, gale kinesere, dansende egyptere, gammeldags rødhuder, mænd, der spiller damer, kvinder, der spiller mænd. Og så havde vi næsten glemt gennemførte bøssestereotyper. Forargeligt? Slap off!

Mangler der noget?

Mangler der noget? Det skulle da lige være Vivienne McKee herself. I år har hun valgt kun at sætte i scene og skrive manuskriptet – men hun lader sig tilsyneladende kun se som ekstra mandelgave og præmieobligation ved særlige lejligheder i løbet af spilleperioden. Man savner lidt hendes stensikre scenetilværelse og uimodståelige karisma som centrum for det hele. Så havde hun også kunnet sige til manuskriptforfatteren af samme navn, at hun med fordel kunne trimme skæg og ballade en halv times tid. For meget for langt, men ikke for meget forlangt.  Er det ikke også, som om forestillingen er set skarpere, måske også lidt sjovere før, selv om David Bateson gentager sin knivskarpt aflurede Trump undervejs og scenografen Kirsten Brink overgår sig selv i kostumefesten?

Men jul blev det altså igen i år. Trofaste fans kan ånde lettet op. Det er jul, det er kult!

»Fogg's Off!« Crazy Christmas Cabaret 2018.  Manuskript og iscenesættelse: Vivienne McKee. Tivoli, Glassalen, til 5. januar. Hermans, Tivoli Friheden, Aarhus, 9.-12. januar.