Hvis kun fagjuryerne havde bestemt: Tre lande havde givet Basim 12 point

Hele tre landes fagjuryer så Basim og Danmark som vinder af Det internationale Melodi Grand Prix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev ikke til den store succes for Danmark og Basim, som mange havde håbet på lørdag aften, da Det internationale Melodi Grand Prix fandt sted. Her måtte han tage til takke med en - endog - flot niendeplads.

Men der var faktisk musikkyndige folk rundt om i Europa, der så Basim og Cliche Love Song som den sande vinder af konkurrencen.

For kigger man resultatlisten igennem, kan man se, hvordan de forskellige landes fagjuryer vurderede sangene. Her var der hele tre lande, der gav Basim førstepladsen.

Hvert land havde fem personer i fagjuryen, og på Island havde fire af de fem Danmark som vinder, og dermed ville der have været topkarakterer derfra, hvis det kun var juryen, der bestemte. Næste land var Rumænien, der dog ikke havde Danmark som en klar vinder, men alligevel lige et spaltet mulehår foran Sverige på andenpladsen.

Den tyske fagjury var helt betaget af Basim muntre sang. I hvert fald havde samtlige fem medlemmer vurderet sangen til at være den bedste ved hele konkurrencen.

Hvis man havde lagt alle fagjury-stemmerne sammen, var Danmark stadig sluttet lidt nede af listen på en tiendeplads. Her skal det dog siges, at Georgiens stemmer ikke er regnet med, fordi de endnu ikke er gjort tilgængelige.

Der har været en del snak om vinderen, Østrigs Conchita Wurst, vandt en sympati-sejr lørdag aften, men juryens stemmer viser, at de så "hende" som en snæver vinder. Den største ændring i toppen er, at Sverige og Holland ville bytte plads, så Sverige fik andenpladsen foran Holland.