Hvem skal være den nye Lisbeth Salander?

Instruktør er på verdensomspændende jagt efter nye skuespillere til de bærende roller i ny Millennium-film, der tager udgangspunkt i afdøde Stieg Larssons univers.

Lisbeth Salander alias Noomi Rapace i den første Millennium-film baseret på Stieg Larssons bestsellere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nordisk Film
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Stieg Larssons Millennium-univers vender tilbage til biograferne i efteråret i 2018, vil tre ting være helt anderledes.

For det første er det ikke en roman af afdøde Stieg Larsson, der bliver filmatiseret, men romanen »Det der ikke slår os ihjel« (2015) af den svenske bestsellerforfatter David Lagercrantz, der har taget udgangspunkt i Stieg Larssons univers og karakterer.

For det andet kommer der også et nyt instruktørblik på Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, da det bliver ungarske Fede Alvarez, der skal instruere.

For det tredje vil der ikke blive lavet en svensksproget film først og derefter en engelsksproget, som det har været tilfældet med de tre foregående film i Millennium-serien: »Mænd der hader kvinder«, »Pigen der legede med ilden« og »Luftkastellet der blev sprængt«. Den nye film »Det der ikke slår os ihjel« bliver født engelsktalende.

Og endelig vil det også være nye skuespillere i rollerne, hvilket blandt andet rejser det helt afgørende spørgsmål: Hvem skal være den nye Lisbeth Salander?

I de tre første svenske Millennium-film er den hårdtslående hacker med Aspergers syndrom spillet af Noomi Rapace, mens Rooney Mara har gestaltet den engelsktalende Lisbeth Salander.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sony Pictures, der står bag filmen, har filmselskabet sammen med Fede Alvarez indledt en verdensomspændende jagt på den nye Lisbeth Salander.

»Lisbeth Salander er på alle måder en karakter, man drømmer om at levendegøre som instruktør. Og vi har allerede præcis det manuskript vi ønsker, så nu kommer den sjoveste og mest interessante del af projektet – at finde vores Lisbeth,« udtaler Fede Alvarez i pressemeddelelsen.

Filmoptagelserne begynder til efteråret, og den nye Millenium-film vil få biografpremiere i oktober 2018.
Sony Pictures har også sikret sig rettighederne til at filmatisere David Lagercrantz’ anden Millenium-bog, der altså bliver den femte i bogserien, som netop er blevet præsenteret på en bogmesse i London.