Hvem skal have Læsernes bogpris 2016?

Alle kan være med til at bestemme, hvem der i år skal have læsernes bogpris og de medfølgende 100.000 kroner. Sidste år vandt Puk Damsgaard for sin bog »Hvor solen græder«. Årets afstemning begynder nu.

Vinder af Læsernes Bogpris 2015, journalist og forfatter Puk Damsgaard. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv romaner, en digtsamling, en ungdomsroman og en historisk beretning.

Fra i dag kan du stemme om, hvem der skal hædres med Danmarks Biblioteksforenings og Berlingskes litteraturpris, Læsernes bogpris, og der er lutter fremragende titler at vælge imellem. De er udvalgt af Danmarks Biblioteksforening og Berlingskes litteraturredaktør, og i al deres forskellighed har de i hvert fald én ting til fælles: Kvalitet.

Nu er så det op til boglæsere over det ganske land at beslutte, hvem der skal hædres med prisen og de medfølgende 100.000 kroner.

Her stemmer du: Stem på Læsernes Bogpris 2016

Spænder bredt genremæssigt

Læsernes bogpris er en efterhånden veletableret størrelse i dansk litteraturliv: Det hele begyndte for 13 år siden, da Berlingske og Danmarks Biblioteksforening lancerede en fælles pris, som alle danskere kan stemme om.

At de titler, der nomineres til Læsernes bogpris, skal være de bedste af det bedste, giver sig selv. Et andet krav, vi stiller, er, at det genremæssigt skal spænde bredt. Blandt de nominerede bøger skal der således være plads til både skønlitteratur og faglitteratur, der skal også være lyrik, og der skal være noget for de yngre læsere.

Forfattere, der tidligere har modtaget Læsernes bogpris, kan ikke nomineres igen, og så skal alle bøgerne være udkommet i det senest afsluttede kalenderår. Denne gang er det altså titler fra 2015, det handler om.

Her på siden kan du se, hvilke titler der er nomineret. Over de næste tre uger bringer vi desuden interviews med alle forfatterne, ligesom der vil være mulighed for at se web-TV, hvor forfatterne læser uddrag af deres bøger.

Sådan deltager du

Du kan stemme på din favorit på b.dk, bibliotekernes websites og via saxo.com, der er medsponsor på Læsernes bogpris.

Når du stemmer, deltager du samtidig i konkurrencen om et års forbrug af bøger (værdi 6.000 kroner), samt ti signerede bogpakker med alle de nominerede bøger.

Afstemningen slutter 6. april 2016, og hvem der vinder Læsernes bogpris offentliggøres 14. april 2016, når prisen bliver overrakt. Det sker traditionen tro ved en fest i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årlige topmøde, der i år finder sted i Forum i Horsens.