Hvem skal have Læsernes Bogpris?

Alle kan være med til at bestemme, hvem der i år skal hædres med Læsernes bogpris og de medfølgende 100.000 kroner. Sidste år vandt Christian Jungersen med romanen »Du forsvinder«. Afstemningen om årets vinder begynder nu.

Sidste år modtog Christian Jungersen prisen for romanen »Du forsvinder«. Du har indflydelse på årets vinder - stem din forfatterfavorit til tops her. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem kvinder og seks mænd. Fem romaner, to novellesamlinger, en ungdomsroman, en digtsamling og en bog om dyr. Ti titler i alt fra bogåret, der gik. Vidt forskellige, i øvrigt. Udvalgt blandt de tusindvis af titler, mange af dem rigtig gode, der er udkommet på dansk det seneste års tid.

Der var, sagt på en anden måde, masser at vælge imellem, da repræsentanter for Danmarks Biblioteksforening sammen med Berlingskes litteraturredaktør skulle finde de ti titler, der skulle slippe gennem nåleøjet og nomineres til vores fælles litteraturpris, Læsernes bogpris. Men her er de så! Du kan se forfatterne og titlerne her på opslaget, og vi kan i hvert fald garantere én ting: Bøgerne er alle, på hver deres måde, fremragende og læseværdige.

Det hele begyndte for 11 år siden, da Berlingske og Danmarks Biblioteksforening lancerede en pris, der skulle være med til at rette opmærksomheden mod det forgangne års bedste bøger. At de titler, der nomineres til Læsernes bogpris, skal være af højeste kvalitet, giver sig selv. I øvrigt har vi hvert år bestræbt os på at ramme bredt, rent genremæssigt. Der skal være plads til både skønlitteratur og faglitteratur, der skal være noget for de yngre læsere og også gerne lyrik. Præcis som der, som det fremgår, er tale om i år.

Fra i dag kan du og alle andre danske læsere stemme via internettet eller via SMS (se mere i annoncen på dette opslag). Samtidig deltager du i konkurrencen om et års forbrug af bøger (værdi 6.000 kroner), ti gavekort på 500 kroner samt ti signerede bogpakker med alle de nominerede bøger. Ud over via SMS kan du stemme på berlingske.dk/bogpris, db.dk, bibliotek.dk, litteratursiden.dk og saxo.com/bogpris. Her vil de nominerede titler og deres forfattere også løbende blive præsenteret.

Internetboghandleren saxo.com er medsponsor på Læsernes bogpris. Afstemningen slutter 16. februar, og navnet på vinderen af Læsernes bogpris offentliggøres nogle dage efter, når stemmerne er talt op. Prisen på 100.000 kroner overrækkes 27. marts 2014, og det sker traditionen tro ved en stor fest i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årsmøde, der i år finder sted i Vejle.

Bogudgivelser i alle mulige genrer og stilarter for både voksne og børn kan hvert år komme i betragtning.

Der er ingen på forhånd fastlagt fordelingsnøgle genrerne imellem, og der er ingen krav om, at de forfattere, der nomineres, skal være etablerede navne. Den til enhver tid siddende nomineringskomité forbeholder sig ret til også at indstille lovende forfattere, der kan fortjene en opmærksomhed, som de endnu ikke har fået.

Tidligere vindere af prisen kan ikke nomineres igen.

Tag og stem! Det foregår lige her.