Hvad skete der med Kim Kardashian i Paris?

Reality-stjernen Kim Kardashian West blev natten til mandag frarøvet smykker for over 10 millioner dollars i en lejlighed i Paris. Her er, hvad vi ved.

Kim Kardashian West og hendes mand, Kanye West, var i Paris i forbindelse med modeugen. Han var rejst tilbage til USA, da Kim Kardashian søndag nat blev røvet i sin hotellejlighed i Paris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag aften i Paris. Det er modeuge. Den 35-årige realitystjerne Kim Kardashian West har overværet modehuset Givenchys show sammen med sin søster, mor og rocksangerinden Courtney Love. Efterfølgende har hun deltaget i en privat middag hos modedesigneren Azzedine Alaïa i bydelen Marais.

Ved midnatstid vil hun hjem. Hun forlader middagen og tager hjem til hotellet, hun bor på i Paris, mens hendes bodyguard tager med hendes søster Kourtney Kardashian videre i byen.

Kim Kardashian bor på det eksklusive lejlighedshotel Pourtalès på Rue Tronchet i det 8. arrondissement. Kim Kardishian har boet her før, det samme har andre superstjerner, som gerne vil bo luksuriøst, men diskret. Pourtalès er begge dele, det er kendt som 'No Adress Hotel' og udstyret med adskillige diskrete ind- og udgange, og de ni lejligheder, som er redesignet af Philippe Starck, koster i omegnen af 110.000 kr. per nat.

Der er modsat et traditionelt hotel kun en enkelt dørmand på Pourtalès.

Hotel Pourtalès i det 8. Arrondissement i Paris. Udover politiet var den ellers diskrete adresse flittigt besøgt af journalister og nysgerrige efter røveriet af realitystjernen Kim Kardashian her natten til mandag. Fold sammen
Læs mere

Tvunget op i badekarret
Klokken er cirka 2.30, da fem mænd ankommer til Pourtalès. De er maskerede og iført politiuniformer. De overmander dørmanden, binder ham på hænder og fødder og tvinger ham ind i et skab. Herefter går de op til Kardishians lejlighed.

Kardashian har netop været på Facetime med sin bror, men befinder sig, da de fem mænd braser ind gennem døren, på badeværelset i lejligheden. To af mændene lægger hende i håndjern og tvinger hende, med en pistol, op i badekarret.

Imens gennemroder de øvrige tre mænd lejligheden for smykker. De finder en diamantring til en værdi af 4,5 millioner dollar samt et skrin, der indeholder smykker for knapt 6 millioner dollar. Ringen er den, Kardashian har fået af sin mand, Kanye West, flere af smykkerne i skrinet har hun lånt i forbindelse med modeugen i Paris.

De fem mænd forlader efter kort tid lejligheden med smykkerne, to mobiltelefoner og cirka 1.000 euro i kontanter. De forlader Pourtalès på cykler.

Det lykkes Kardashian at komme op af badekarret og ringe efter hjælp. Politiet ankommer kort efter, og det samme gør hendes søster, som bor på et andet hotel.

Kanye stopper midt i en sang
I New York er det stadig søndag aften. I bydelen Queens er to-dages festival Meadows Festival ved at være slut, en af de sidste kunstnere på scenen er Kanye West, der som bekendt er Kim Kardishians bedre halvdel.

Han er tre kvarter inde i koncerten og i gang med sangen Heartless, da musikken pludselig stopper. I mikrofonen siger Kanye West: "I'm sorry, family emergency, I have to stop the show."

Få minutter efter gentager Meadows Festival beskeden på sin Twitter-profil. Kort tid derefter breaker CNN nyheden om, at Kim Kardashian er blevet røvet i Paris.

Mandag morgen flyver Kim Kardashian på et privat jetfly fra den lille lufthavn Le Bourget tilbage mod USA. Imens har en større forsamling journalister og nysgerrige fans fundet vej til hotel Pourtalès. Og de sociale medier flyder over med reaktioner på episoden. Mange tilkendegiver deres sympati med Kardashian, mens andre spekulerer i, hvem de fem maskerede mænd er.

Pink Panther
En af teorierne er, at det er den berygtede østeuropæiske bande "Pink Panther", som er kendt for at begå røverier med et minimum af vold, men udført med professionel dygtighed, herunder forklædning og omhyggelig research, samt evnen til at slippe væk uden at blive opdaget.

Andre mener, at der ikke har været noget overfald, men at det er et mediestunt eller forsikringssvindel fra Kim Kardashians side.

Mandag siger den franske højrefløjspolitiker Nathalie Kosciusko-Morizet til Europe Radio 1, at røveriet af Kardishian er bevis på, at der er et generelt sikkerhedsproblem i Paris.

Kort tid efter tweeter Paris' borgmester, Anne Hidalgo, at hun har fuld tillid til at politiet vil finde de ansvarlige, og at Paris trods røveriet mod Kim Kardashian stadig er en sikker by at besøge for turister.

Mandag sidst på eftermiddagen dansk tid lander Kim Kardashian i New York. I Paris har det franske politi sat ekstra mandskab ind på finde de fem maskerede mænd.

Kilder: AP, CNN, reuters, the telegraph, the guardian, bbc, twitter, facebook.