Hvad skal vi se i aften, skat?

Anne-Mette eller Ålen? Prime Time-krigen mellem DR og TV 2 tyvstarter i aften, hvor Talent 2008 møder Vild Med Dans. Urban.dk: »Jeg vil ikke øve med Anders«

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom DR og TV 2 har gjort et stort nummer ud at skaffe profiler, der kan tiltrække publikum og presseopmærksomhed, er der egentlig ikke meget fokus på indholdet af de dyre tv-shows. Det handler først og fremmest om, hvem der løber med vindertrofæet og det højeste antal seere.

Mark Ørsten, medieforsker på Roskilde Universitetscenter, mener, at programmerne er blevet spydspidser i en kamp om at komme ovenpå.
Begge tv-kanaler har været ude i økonomiske kriser og har brug for succesen.

»Tv-krigen er godt stof, fordi der er en klar vinkel, en vinder og en taber. Det kan vi måle på fredag, når seertallene bliver offentliggjort, « siger han.

»Begge stationer er i krise, så det handler om image. TV2 er presset, de har de dårligste seertal nogensinde, og de tabte det sidste store slag mellem DR's X Faktor og deres eget program, Varm på is. De vil gerne bevise, at de kan fastholde seerne og komme tilbage som danskernes foretrukne kanal, « forklarer medieforskeren.

»Danmarks Radio vil derimod gerne vise, at der er penge til at lave godt fjernsyn, og at ikke alle pengene er blevet brugt på et dyrt byggeri, siger Mark Ørsten.«

I aften er en slags testkamp, inden den egentlige tv-turnering starter. Talent 2008 spiller sin anden kamp, den første blev afviklet forrige fredag, uden egentlige modstandere. Resultatet lød på 1.091.000 seere, hvilket var lidt flere end det første X Faktor-show, der havde 1.034.000 seere. Der er dog stadig langt op til X Factor-finalen, der havde 2.200.000 seere, det højeste seertal, der er målt for et underholdningsprogram i Danmark.