Hvad skal du lave i din efterårsferie?

Har du ingen planer i efterårsferien? Keder du dig og er du helt tom for gode idéer? Påtænker du at ligge på sofaen hele ferien og bare glo på tossekassen? Vi har fået fire børneeksperter til at guide til superfede kulturoplevelser i efterårsferien, så du slipper for at kede dig gennem ferieugen.

Halloween i Tivoli, her fotograferet onsdag d. 7. oktober 2015. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liv Burmeister

Kids News-reporter, 10 år, København

Liv Burmeister Fold sammen
Læs mere

Harry Potter-festival

Som kæmpestor Harry Potter-fan, glæder jeg mig selvfølgelig vildt meget til festivalen om netop det emne, som foregår i Odense 21.-22. oktober. Jeg har trofast fulgt Harry i løbet af hans 7 år på Hogwarts, så tanken om en hel festival om ham får mig til at skælve af forventningens glæde. Jeg tror, at det vil blive ligesom en stor markedsplads med workshops og forestillinger. Odense Harry Potter Festivalen vil helt sikkert drage rigtig mange familier, som har en interesse for J. K. Rowlings populære bøger om Harry, hans venner og fjender.

Filmen »Fantastiske Skabninger og Hvor De Findes«

Vi bliver i J.K. Rowlings univers og fortsætter med den med spænding ventede film »Fantastiske Skabninger og Hvor De Findes«. Den kommer godt nok først i biografen i midten af november, men jeg synes alligevel, at den er værd at nævne her. »Fantastiske Skabninger og Hvor De Findes« er en ny film baseret på J.K. Rowlings bog af samme navn, som handler om magiske væsener i Harry Potter-universet. Filmen handler om en magiker, der kommer til at slippe 14 forskellige af disse magiske væsner ud i Nordamerika. Jeg tror, at det er en actionfyldt film med masser af cliffhangers og at den er et must-see for alle både gamle og nye Harry Potter-tilhængere. I efterårsferien kan man jo forberede sig på filmen ved at læse bogen.

Bogen »Frøken Peregrines Hjem for Sælsomme Børn« af Ransom Riggs

Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale en bog, som jeg er stødt på mange gange, men endnu ikke rigtig er begyndt at læse (til min store skuffelse). Det er »Frøken Peregrines Hjem for Sælsomme Børn« af forfatteren Ransom Riggs. Det er en ungdomsfantasybog og handler om drengen Jacob, som finder et hjem for børn med særlige evner. Her opdager han også ting om sig selv, som han aldrig havde drømt om. Den er lige kommet i biografen som film instrueret af Tim Burton (»Charlie og Chokoladefabrikken« m.fl.), men jeg har ikke lyst til at se filmen før jeg har læst bogen. Jeg tænker, at bogen indeholder masser af fortryllende dialog og chokerende sandheder om karaktererne.

Oliver Holtze

Kids News-reporter, 12 år, Ferritslev

Oliver Holtze Fold sammen
Læs mere

Harry Potter-festival

Den eneste ene Harry Potter-festival i Danmark bliver afholdt i Odense i efterårsferien, så tag derover og se hvad der sker – jeg tror det bliver helt fortryllende flot og magisk.Der er mange ting, man kan lave, fx kapper, tryllestave, magiske sten, flyvende koste og meget mere.

Halloween i Legoland

Legoland har Halloween-tema hele efterårsferien, og nogle dage er der åbent indtil kl 21.00. I restauranterne er der ligeledes Halloween-tema, hvor der er pyntet op både ude og inde med slim, edderkoppespind og andet gys.

Thorkil Jacobsen

Journalist på Kids News, 34 år, far til Fjor og Aja på 4 og 6 år.

Thorkil Jacobsen Fold sammen
Læs mere

Bogen »Karmaboy - Sultanen af Dillerman« af Jacob Riising

Den populære børne-TV-vært Jacob Riisings første bog »Karmaboy - Kometen og Den Onde Numsekløe« - fik stor ros af vores børneanmelder på Kids’ News. Riisings nye bog udkommer 12. oktober, og hvis den er lige så meget i børnehøjde som den første, vil den gå rent ind. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse den.

Museumsbesøg på Statens Museum for Kunst

Egentlig vil jeg allerhelst i Tivoli med børnene, men der er simpelthen for proppet i efterårsferien. Så vi ender nok med at tage på Statens Museum for Kunst i stedet. Her kan mine børn få en halv dag til at gå med at lave kunstværker i værkstedet, og så kan vi se, hvem der kan finde flest bare numser i afdelingen for middelalderkunst.

Biograffilmen »Kæledyrenes Hemmelige Liv«

Nej, det er ikke den mest originale tegnefilm i historien. Men den er sjov og holder et højt tempo, dyrene er søde, så hvis man kan holde ud, at børnene plager om en hund hele vejen hjem, er det et godt bud på et par hyggelige timer i biografsalens varme i efterårsferien.

Clara Blomgreen

Kids News-reporter, 10 år, Rungsted

Clara Blomgreen Fold sammen
Læs mere

Londontur

I efterårsferien glæder jeg mig til at komme til London med min mor og lillesøster. Det er første gang at jeg skal derover og er spændt på at tale engelsk, drikke high noon tea, komme på voksmuseum, se Løvernes konge og komme op i London Eye.

Filmen »Sunes Summar«

Hvis man skal tilbringe ferien hjemme, så kan jeg klart anbefale den svenske film »Sunes Summar« af instruktøren Stephan Apelgren. Den er rigtig sjov og så er det virkelig hyggeligt at se den sammen med sin familie.

Bogserien »Vildheks« af Lene Kaaberbøl

Jeg vil også anbefale Lene Kaaberbøls bogserie »Vildheks« som handler om pigen Clara, der finder ud af, at hun er en vild heks og derved kommer ind i en helt ny verden. Jeg kan rigtig godt lide at læse i min seng, når det regner udenfor.

Spillet »7 Wonders«

Strategispillet »7 Wonders« er perfekt at spille med sin familie. Her får alle et kort, hvor der er en græsk by på. Herefter skal man skaffe ressourcer, så man kan bygge sin civilisation større og mægtigere.