Hvad er den af: Årets julekalender har 48 låger

DR byder på to julekalendere for børn i år - både på tv og på pap. DR1 viser den nyproducerede 'Tidsrejsen', mens DR Ramasjang viser 'Jullerup Færgeby'. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den klassiske julekalender i pap, Børnenes U-landskalender er på gaden i dag, mandag den 6. oktober.

Som noget helt nyt er der intet mindre end 48 låger i den populære papkalender – altså dobbelt op i forhold til de normale 24. Det skyldes, at DR i år viser to julekalendere; den nye ’Tidsrejsen’ på hovedkanalen og klassikeren ’Jullerup Færgeby’ på DR Ramasjang. Derfor altså de to julekalendere, skriver DR i en pressemeddelelse.

Julekalenderen, der er et samarbejde mellem DR og Danida, blev første gang udsendt i 1962, og den 52. udgave blev i dag præsenteret på Gasværksvejens Skole på Vesterbro i København af blandt andre handels- og udviklingsminister Mogens Jensen

- I over 50 år har danske børn via Børnenes U-landskalender lært om børn i fattige lande. Både DRs tv-programmer og skolernes arbejde med kalenderen har været med til at give folk et globalt udsyn op til jul, og jeg er glad for, at vi med årets U-landskalender støtter skolebørn i Zambia, der har brug for en bedre skolegang, siger Mogens Jensen.

Papkalenderen har siden 1962 indsmalet mere end 173 millioner kroner til projekter for børn og unge i Afrika, Latinamerika og Asien.