Hun reddede TV 2 – nu bliver hun chef for det hele

50-årige Anne Engdal Stig Christensen har vendt skuden TV 2 og rustet mediekoncernen til fremtiden. Det belønnede bestyrelsen hende for ved at gøre hende til husets øverste chef.

Anne Engdal Stig Christensen er ny administrerende direktør på TV 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

TV 2 har valgt at rekruttere sin nye administrerende direktør indefra. Og det gør de på baggrund af den betydelige succes, TV 2 er blevet.

En succes hos seere og annoncører, som ikke mindst Anne Engdal Stig Christensen kan takkes for, og som bestyrelsen altså nu har valgt at belønne.

Hun har hidtil været indholdsdirektør for TV-stationen, men kan altså nu flytte kontor på øverste etage af det moderne glasdomicil på Teglholmen i København. Hun skal stå i spidsen for hele virksomheden som den, der afløser Merete Eldrup, som har valgt at takke af efter 11 år på posten som administrerende direktør.

»Jeg trådte ind ad døren til TV 2 første gang for 25 år siden og får nu det enorme privilegie at blive øverste ansvarlig for TV 2s fremtidige udvikling. Det er jeg både stolt over og glæder mig utroligt meget til,« siger Anne Engdal Stig Christensen i en pressemeddelelse.

Hun kan sætte sig i direktørstolen med nogenlunde forvisning om, at det går godt for TV-stationen, som danskerne har kunnet se de sidste 30 år. TV 2 er i dag et moderne mediehus med en strategi, der har virket, og som ikke mindst Anne Engdal Stig Christensen har haft indflydelse på, for det var hendes opgave at få vendt skuden, da man hentede hende hjem fra DR i 2013.

Stationen har længe været i stand til at tage bestik af danskernes ændrede medievaner, den har satset på teknologisk omstilling og har forberedt fremtiden ved at satse på streamingtjenesten TV 2 Play og på formater, der fungerer både som gammeldags flow-TV og som efterfølgende streaming.

Ikke mindst på hovedkanalen har man været i stand til at få fat i seerne igen med emotionelt bårne dokumentarer med opbyggelige pointer, der styrker seernes fornemmelse af sammenhængskraft. Ikke mindst har Anne Engdal Stig Christensen satset på at få stationens kanaler og programmer til at spille bedre sammen.

Den nære historie

»Hvis ikke du kan mærke det, er det ikke TV 2. Vi vil gerne berøre danskerne, betyde noget for dem,« forklarede hun Berlingske i 2016.

Der er ingen tvivl om, at Anne Engdal Stig Christensens store force har været en evne til at aflæse såkaldt »almindelige« danskere og forstå, hvad de har brug for hvornår.

»Hvad enten den er hårdtslående nyhedspræget eller behandler mere tidløse emner, tager vi hele tiden udgangspunkt i de nære, personlige, følelsesmæssigt engagerende historier, som vi bruger til at fortælle en større historie. Vi vil vække følelser. Og der er en efterspørgsel efter substans – man vil gerne have noget ud af at være i selskab med TV 2,« sagde hun i samme interview.

Anne Engdal Stig Christensen

»Hvis ikke du kan mærke det, er det ikke TV 2.«


Uden at man i den moderne eskalerende medieudvikling kan få lov at hvile på noget som helst.

»Vi står på toppen af flere års sund og stabil udvikling, men ved også, at fremtiden kalder på nytænkning og innovation,« siger hun i den pressemeddelelse, TV 2 har sendt ud i forbindelse med nyheden om hendes forfremmelse.

»Uagtet ændrede forbrugsvaner skal vi bevare vores stærke position, så TV 2 stadig er en uundværlig del af danskernes hverdag som deres foretrukne leverandør af dansk kvalitetsindhold og public service. Vi har en topengageret medarbejderstab, som er stolt af det, vi laver, og ligesom jeg brænder for TV 2.«

TV 2 er barndomshjemmet

Anne Engdal Stig Christensen er 50 år og uddannet exam.art. i massekommunikation samt nordisk sprog og litteratur. TV 2 er omtrent hendes barndomshjem: Hun begyndte sin karriere i mediehuset i 1994, da hun arbejdede som marketingkoordinator, men tog så i 2000 springet over i programplanlægningsafdelingen, hvor hun hurtigt blev leder. Men hun forlod TV 2 i 2007, da hun vendte tilbage fra en barselsperiode og ikke var tilfreds med mulighederne efter sit fravær. Hun var en periode selvstændig mediekonsulent inden jobbet som programdirektør hos SBS TV, samt rundt om DR, hvor hun også var planchef samt en af strategerne bag en bredere og mere seervenlig sendeflade på DR 1 på hverdagsaftener.

Men de seneste fem år har hun altså været tilbage i folden hos TV 2, hvor hun også blev en del af ledelsen. På det tidspunkt kæmpede stationen med lave seertal og en dyster fremtid. Men det inkarnerede TV-menneske Anne Engdal Stig Christensens kombinerede baggrund – en fornemmelse for public service på den ene side, en kommerciel forståelse på den anden – viste sig at være helt rigtig for den skrantende mediekoncern.

Anne Engdal Stig Christensen har siden 1998 været gift med den tidligere håndboldstjerne og sportschef på TV 2 Morten Stig Christensen, der nu er direktør for Dansk Håndbold Forbund. Med ham har hun tre børn, to bonusbørn og tre bonus-børnebørn. De bor til daglig i Hunderup-kvarteret i Odense.