Humor skal skaffe Danmark endnu en Oscar

Ole Christian Madsens film "SuperClásico" indstilles til nominering til Oscar. Filmen vandt i tæt konkurrence med "Dirch" og "En familie."

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Instruktøren Ole Christian Madsens rørende og charmerende komedie, "SuperClásico", er indstillet som det danske Oscar-håb i kategorien bedste udenlandske, ikke-engelsksprogede film.

Filmen blev valgt i konkurrence med Martin Zandvliets film om Dirch Passer og Pernille Fischer Christensens drama, "En familie". Valget blev foretaget af en komite nedsat af Det Danske Filminstitut og filmbranchens organisationer.

I en kommentar til valget af "SuperCásico" siger direktøren for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen:

- Valget har ikke været let. Der har ikke fra begyndelsen af udvælgelsesprocessen været én af de tre film, der har skilt sig ud, siger Henrik Bo Nielsen.

Han siger dog, at alle i komiteen havde lyst til at sende en film med humor til Hollywood og ikke et værk i den sædvanlige dramatiske europæiske tradition.

Filmen, der er instrueret af Ole Christian Madsen, har Paprika Steen og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne, og meget af filmen er optaget i Argentina.

Ole Christian Madsen hæftede sig i en kommentar blandt andet ved, at alene indstillingen af filmen betyder, at den når et endnu større publikum. Han understregede, at han så "SuperClásico" som en både kunstnerisk og kommerciel film - og at han i øvrigt bestræbte sig på, at hver ny film skal være helt anderledes end de foregående.

I Danmark er det en komité bestående af otte repræsentanter for den danske filmbranche, der afgør hvilken film, de dels synes præsenterer Danmark bedst, og dels tror på har en chance hos det Amerikanske Filmakademis medlemmer. Under præsentationen af indstillingen heftede Henrik Bo Nielsen sig ved, at der stilles særlige krav til film fra små sprogområder. Det er derfor vigtigt med film, har et alment menneskeligt indhold, der vil røre mange mennesker - på trods af undertekster.

Komiteen bag indstillingen har haft Per Holst fra Producentforeningen som formand. Øvrige medlemmer har været Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Thomas Magnussen fra Dansk Skuespillerforbund, Kim Pedersen fra Danske Biografer, Martin Strange-Hansen fra Danske Filminstruktører, Berlingskes Jacob Wendt Jensen fra Filmmedarbejderforeningen og Steffen Andersen-Møller fra Det Danske Filminstitut.

TV: Superclasico