Humørbombe med hormoner

Den er sex-fikseret, langt ude og ret sjov. »Superbad« er amerikansk ungdomskomedie, når den er mest ægte.

Er du enig?
Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Ungdommen kan være forbandet, når man ikke hører til blandt skolens mest eftertragtede fyre og alligevel hungrer efter de lækre piger, der får hormonerne til at eksplodere i kroppen. Det må vennerne, den vulgære bulderbasse Seth og den generte Evan, sande, da der er to uger tilbage af deres high school-tid, og de endnu ikke har været i seng med nogen, overhovedet.

Heldigvis holder pigen Jules fest om aftenen, og da ultra-nørden Fogell, der selv tror, han er en bad-ass, har skaffet sig et id-kort, hvorpå der står, at han er 25 år, hedder McLovin og er fra Hawaii, øjner drengene en chance for at få en stjerne hos pigerne ved at skaffe sprut. Det går dog ikke helt efter planen, og det bliver en temmelig begivenhedsrig aften for de tre. Fogell kommer ud at køre med de skøre betjente, og Seth og Evan dukker op ved en heftig voksenfest med masser af stoffer, inden de alle tre ender til Jules’ fest.

Det kunne i præmissen lyde som en ny omgang »American Pie«, men »Superbad« er mindre poleret og mere realistisk. Ikke i sine øjeblikke af absurd komik – i særdeleshed plottet omkring Fogells politi-tur kunne der godt være sparet på – men omkring Seth og Evan. Under alt den juvenile lir gemmer der sig også en ret rørende historie om venskab og frygten for at miste det, når vejene snart skilles, og man skal til at blive halv-voksen.

I hovedrollerne ses Michael Cera som den søde Evan, Christopher Mintz-Plasse som Fogell og Jonah Hill som Seth. Hill var også med som en af slænget i komedien »Knocked Up«, og det er ikke så underligt, for bag »Superbad« – som producer – står Judd Apatow, der instruerede, og Seth Rogen – som manuskriptforfatter – der spillede hovedrollen. Han har skrevet det sammen med sin gamle ven Evan, og som fornavnene indikerer, er meget af historien selvbiografisk. Rogen spiller i øvrigt selv med, som en af betjentene.

Hele holdet omkring Rogen og Apatow er Hollywoods nye komedie-guldåre og også med »Superbad« rammer de lattermusklerne. En ungdommelig griner af sjoveste skuffe, som selv voksne med et lavt hormon-niveau vil kunne more sig over.
document.write("");

Redaktionen kan forkorte i indlæg. Din mening kan blive bragt både i avisen og på www.berlingske.dk.
Med venlig hilsen
Berlingske Tidendes Netredaktion