Hugo Helmig er død 24 år gammel

Den danske sanger Hugo Helmig er død.

Den danske sanger Hugo Helmig er død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikeren Hugo Helmig døde 23. november som blot 24-årig. Det er beskeden fra hans far, Thomas Helmig, i et opslag på Instagram.

»På dit alt for korte livs sidste aften sad vi to sammen i sofaen i din lejlighed. Vi spiste og så »Notting Hill«, og vi snakkede og vi snakkede,« skriver Thomas Helmig.

»Du var så fuld af håb, drømme og planer for fremtiden. Jeg var hos dig hele natten, og mens du sov, gav dit lille hjerte op.«

Hugo Helmig er søn af musikeren Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen. Hans fulde navn er Hugo Helmig Toft Simonsen.

Han brød igennem som musiker i 2017 med sangen »Please Don't Lie«, der hurtigt blev den mest spillede i radioen det år. Siden har han udgivet et væld af sange, blandt andet »Champagne Problems« og »Wild«. Ekstra Bladets Thomas Treo kårede hans debutalbum »Juvenile« til årets bedste i 2019.

Desuden optrådte han i 2018 i en DR-dokumentar under navnet »Hugo og Helmig«.

»Hugo er 18 år, bor hjemme hos de gamle i Aarhus og drømmer om at blive popstjerne - ligesom sin far Thomas Helmig,« lød det i programteksten.

Thomas Helmig beskriver i opslaget, hvor stolt han er af sin søn.

»Nu er du så pludselig ikke 'her' længere, men lever videre et sted 'dybt inde i mit hjerte', hvor jeg vil bære dig med ømhed, stolthed og betingelsesløs kærlighed resten af mit liv,« skriver Thomas Helmig.

»Jeg er så uendeligt taknemmelig for hvert eneste sekund, jeg fik sammen med dig.«

Også på Hugo Helmigs egen Instagram-profil er der blevet delt en besked, som kommer fra »Hugos familie«.

»Hugo havde et alt for kort, men godt liv der har sat sig spor i mange mennesker. Hugo ville gerne have været hos os,« skriver familien.

»Hans liv og virke som musiker lever videre i de mennesker der kendte ham og kendte til ham. Hugos person var gennemsyret af humor, quirkyness, talent, sødme, visdom og mod, og han vil blive så uendeligt savnet for altid.«

Hugo Helmig har tidligere været åben om, at han har kæmpet med angst og et kokainmisbrug. Angsten fik ham i 2021 til at sætte karrieren på pause på ubestemt tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix.

Familien skriver, at både Hugo Helmigs Instagram-profil og Facebook-profil vil blive lukket.

I 2021 meldte Hugo Helmig ud, at han måtte aflyse sin danmarksturné og sætte karrieren på pause på ubestemt tid. Årsagen var, at han kæmpede en lang og sej kamp for at komme ud af et kokainmisbrug som følge af angst. Hans minialbum »Lulu vol. 1« handlede om hans opgør med misbruget.

Angsten slap han ikke, fortalte han i 2021.

»Angsten er lige nu så voldsom, at jeg på ingen måde kan gennemføre min planlagte turné, og jeg har også indset, at jeg må stoppe karrieren helt, hvis jeg skal have fikset det, der er gået i stykker indeni mig,« lød det i 2021 fra Hugo Helmig.