Asa Butterfield i Hugo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HUGO

Filmen Hugo er på mange måder et vanvittigt projekt. Det er Martin Scorseses første 3D-film og den eneste i årets Bedste Filmkategori (men ikke den første, som var Avatar i 2009). Den har et rekordstort budget, og har stort set kun mødt ros hos kritikere og på film-websites, mens den langt fra har indfriet forventningerne til billetsalget. Og så er den co-produceret af Johnny Depp og har nobiliteter som Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen og Jude Law på rollelisten.

Hugo handler om drengen Hugo Cabret, der vokser op hos sin far i 1930ernes Paris. Hugos far er en dygtig urmager, og elsker film, særligt af den franske illusionist og filmmager Georges Méliès. Da Hugo er 12 år gammel mister faderen livet i en museumsbrand, og han bliver adopteret af sin alkoholiske onkel, der vedligeholder ure på togstation Gare Montparnasse. Onklen når lige at lære Hugo håndværket før han forsvinder, og Hugo er overladt til sig selv. Hugo bosætter sig mellem stationens vægge, hvor han passer urene og forsøger at realisere sin fars drøm: At bygge en robot, der kan tegne.Bonusinfo:
Hugo er uden sidestykke den dyreste film i Bedste Film-kategorien, med et budget på 150 millioner dollar, eller 834 millioner kr. Til gengæld toppen den listen over flest nomineringer med hele 11 Oscar-kategorier.