Hübbe henter trumfkort i Canada

Den ny balletmester Nikolaj Hübbe henter trumfkort i Den Canadiske Ballet som solodanser til Den Kgl. Ballet plus otte udenlandske korpsdansere.

Den nye solodanser på Den Kgl. Ballet, Nehemiah Kish. Fold sammen
Læs mere
Foto: The National Ballet of Canada

»Det danske balletpublikum kan godt begynde at glæde sig,« siger balletmester Nikolaj Hübbe, der har hentet den 25-årige amerikanske solodanser Nehemiah Kish plus otte udenlandske korpsdansere til Den Kgl. Ballet.

Med Nehemiah Kish får den danske nationalballet tilført en stærk og flot klassisk danser, der også har danset i en række Balanchine-balletter og været trumfkort gennem fem år i Den Canadiske Nationalballet, hvor han blev solodanser i år 2005.

»Nehemiah Kish er en fuldendt danser med stærke rødder i både det klassiske og neo-klassiske repertoire. Han kan sit håndværk helt fra bunden. Men derudover forener han en følsomhed med sin sublime virtuositet, hvilket gør ham til en danser, som alle store kompagnier ville være stolte af at have på sin scene. Derfor er jeg naturligvis meget glad for, at Nehemiah har valgt at komme til Danmark for at danse,« siger Nikolaj Hübbe.

Dans er heller ikke kun teknik, mener Nehemia Kish, der er vokset op i Caro, Michigan og lykkelig over, at moderen sendte ham til ballet:
»Hvis jeg havde skulle gå på high school i Michigan, hvor fodbold betyder alt, så er det ikke sikkert, jeg havde overlevet. Jeg elsker at optræde og udtrykke følelser, som man normalt ikke ville dele med en masse mennesker, man ikke kender. Mit mål er at få publikum til at føle noget,« har Nehemia Kish fortalt til den canadiske avis National Post.

Han kommer ikke alene. Blodtilførslen til den kgl. Ballet er dyr for Den Canadiske Nationalballet, hvor Hübbe også har plukket de to korpsdansere James Clark og Bryant Gabriel Steenstra plus J’amie Crandall fra Den Hollandske Nationalballet, Julien Schittenhelm fra Zürich Balletten, Holly Jean Dorger fra American Ballet Theatre, Aurore Casanova fra Pariseroperaen, Gregory Paul Dean fra Den Skotske Ballet og Laure Dougy fra Den Kongelige Svenske Ballet.

Vi kan også selv. Fire danske aspiranter rykker ind i korpset: Emilie Schack, Amalie Adrian, Hilary Guswiler og Alban Carl Filip Lendorf, og tre nye aspiranter står på spring: Emma Håkansson, Stephanie Sahlgren og Josephine Berggreen.

Der er ikke tale om en forøgelse af korpset. Kenneth og Marie-Pierre Greve er som bekendt rejst til Finland, Christina Olsson er danset på pension, Izabela Sokolowska er flyttet til Grækenland og netop blevet mor, Dawid Kupinski danser fortsat ved Bejart Balletten og Mads Eriksen i Californien, mens Sebastian Michanek, Nadia Dahl og Mie Fjelstrup har vinket farvel til Kgs. Nytorv.

pix af den flotte springfyr nehemiah kan hentes på www.national.ballet.ca