House of Cards-stjerne får værtsrolle på afbud

Kevin Spacey var ikke arrangørernes førstevalg, men endte alligevel som vært til Broadways Tony Awards.

Når de prestigefyldte Tony awardstatuetter skal uddeles for 71. gang på Broadway i New York 11. juni, bliver det med skuespilleren Kevin Spacey som vært. Arkivfoto. Reuters/Adrees Latif
Læs mere
Fold sammen

Når det berømte Radio City Music teater på Manhattan slår dørene op til en stjernespækket aften for at uddele de eftertragtede Tony Awards, bliver det med den amerikanske film- og teaterskuespiller Kevin Spacey i rollen som vært.

Det afslørede arrangørerne bag showet tirsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Selv om Kevin Spacey både er en anerkendt og respekteret film- og teaterskuespiller, der fra 2003 til 2015 også var kunstnerisk leder på Old Vic, som er et af Londons ældste teatre, var "House of Cards" stjernen ikke førsteprioritet, da arrangørerne skulle vælge en vært.

Tidligere populære værter som Neil Patrick Harris, Hugh Jackman og James Corden har alle været i spil som mulige værter til prisuddelingen 11. juni i New York.

Men da det ikke kunne lade sig gøre faldt valget på Kevin Spacey, som tager det hele med en god portion selvironi.

- Jeg var deres andet valg til "Usual Suspects", andet valg til "American Beauty" og femtende valg som vært til dette års Tony Awards. Jeg tror helt sikkert, at min karriere går i den rigtige retning, siger skuespilleren til Reuters.

- Måske kan jeg også blive udvalgt som vært til oscarshowet, hvis alle andre afslår, tilføjer han.

Den 57-årige film- og teaterskuespiller er selv indehaver af en Tony Award, som han vandt for forestillingen "Lost in Yonkers", og med til samlingen hører også to oscarstatuetter.

I år vil det være den 71. gang at teaterprisen Tony Awards uddeles.

Nomineringerne til en Tony Award dækker både skuespil, musicals, skuespillere og kreative teams og vil blive annonceret 2. maj.

/ritzau/FOKUS