Horsens er ny værtsby for Melodi Grand Prix

Næste års Melodi Grand Prix løber endnu en gang af stablen i Jylland, hvor Forum Horsens skal danne rammerne for folkefesten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2005, 2007 og 2008 var der dansk melodi grand prix i Horsens, og nu kan den østjyske by føje 2016 på CVet.

Tirsdag eftermiddag har Danmarks Radio således offentliggjort, at det bliver i Horsens, der skal synges om retten til at repræsentere Danmark ved det store internationale grand prix i Sverige til næste år.

»Jeg er både stolt over og utrolig glad for, at DR igen har valgt Horsens som værtsby og samarbejdspartner for Melodi Grand Prix og MGP for børn«, siger byens borgmester, Peter Sørensen (S).

Der er plads til 4.000 mennesker i Forum Horsens, og arenaen bliver ofte brugt til koncerter for store stjerner. Derfor har Horsens både pladsen og erfaringen til at afholde store arrangementer i arenaen.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, begrunder valget af Horsens med, at jyderne formår at sætte gang i en fest. Han glæder sig over, at festen endnu en gang vender tilbage til Østjylland.

»Det er super fedt, at vi skal tilbage til Horsens, for jeg kan både mærke den kæmpe entusiasme og lyst, som byen har til det her og deres evne til at bruge de mange værdier, der ligger i musikken, til at skabe et stærkt kulturliv. Det er så vigtigt for os, at borgerne i Horsens viser al den begejstring og har lyst til at lege med os og hele Danmark«, siger han.

Jylland er ikke uvant med at afholde Melodi Grand Prix. De seneste 17 år har showet kun fundet vej forbi Sjælland tre gange - senest i 2011, hvor Ballerup var værtsby.

»Melodi Grand Prix skal helt sikkert også forbi Sjælland igen på et tidspunkt, men jyderne er simpelthen så gode til at sætte gang i en ægte grand prix-fest, så jeg er glad for, at vi tager et år mere i det jyske«, siger Jan Lagermand Lundme.

Melodi Grand Prix finder sted lørdag 13. februar 2016. Ugen efter er det børnenes tur til at dyste om grand prix-titlen i børnenes MGP, der også afholdes i Horsens.