Hop i varme spabade på havnen i København

Udendørs spaområde gør vinteren brandvarm på Ofelia Plads med vildmarksbade og flydende spabade i havnen.

Nu kan kanalrundfarten godt vige pladsen, for der er en ny varm kanaloplevelse på banen. Nu kan man nemlig sejle rundt i Københavns kanaler i et flydende spabad med skipper og butler, eller sidde i et vildmarksbad og nyde udsigten fra kajen.

CopenHot er en helt ny type af wellness-oplevelser, der alle foregår udendørs i vinterkulden. Her kan man nyde udendørs varme bade, sauna og saunagus, eller man kan sejle rundt i kanalerne i et flydende spabad.

CopenHot kalder det Nordic Wellnes, og området består af tre store vildmarksbade, tre flydende spabade og en stor sauna, hvor man også kan nyde saunagus. Desuden kan du køle sig af under store brusere, der sender havnens kolde saltvand ned i hovedet på dig.

Læs også: København får ny gratis skøjtebane

Opvarmet saltvand fra havnen

Alle de flydede spabade og vildmarksbadene er fyldt med saltvand fra havnen. Hvert bad opvarmes af en brændeovn, hvor man simpelt kan regulere varmen nogle få grader. Alle bade er som udgangspunkt 40 grader varme, da de skal være over kropstemperatur, for at man får den mest behagelige oplevelse.

Bag CopenHot står opfinder og iværksætter Ole Agnholt Markdal, og det er også ham, der har udviklet de flydende spabade.

»Alt det vand, vi har i København, bliver kun udnyttet om sommeren, der manglede noget til vinteren. Så så jeg de her flydende spabade fra Holland, og så udviklede vi på dem, og nu er de her,« fortæller han.

 

 

Man kender bedst saunaen og vildmarksbadene fra Finland, Norge og Sverige, og nu begynder det også at blive mere almindeligt i Danmark.

Læs også: Top 10: Derfor blev København endnu federe i 2016

Alle de nye træbygninger, der er en del af CopenHot, er designet i sibirisk lærketræ, og det er finske ovne, der sørger for varmen. I den store sauna kan man sidde 10-15 personer og nyde udsigten til Amalienborg og Operaen, mens man sveder i 85-90 grader.

Hopper man ombord i et af de flydende spabade, foregår det med butler og skipper, og så kan man ellers ligge i det varme vand og riste skumfiduser over brændeovnen.

»Spabadene i havnen er helt lydløse. De sejler med en elmotor, og jeg kalder dem mine Tesla'er på vand. Havvandet er helt rent, så der er ingen kemikalier i spil,« forklarer Ole Agnholt Markdal.

CopenHot har åbent alle dage, men det skulle eftersigende være en helt særlig oplevelse at nyde spabadene, når mørket er faldet på.

Ideen med Nordic Wellness på Ofelia Plads kom i stand for at skabe mere liv på Ofelia Plads og Kvæsthusmolen, der ikke er så befærdet om vinteren.

CopenHot Priserne strækker sig fra 1200 til 2400 kr. Det koster 1200 kr. for en times sauna, hvor man kan være op til 15 personer, og 2400 kr. for 1,5 times flydende spa med plads til op til otte personer.

Læs mere om CopenHot og book en tid her.