Hollywoodstjerner kommer til Danmark for at indspille ny film

Ben Kingsley og Theo James skal filme i København i ny Per Fly-thrilller.

Ben Kingsley - til København i ny Per Fly-thriller  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jörg Carstensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der falder altid lidt stjernestøv af til omgivelserne, når filmstjernerne kommer til byen, og til april får København igen besøg af et filmhold med kendte navne.

Her foregår nogle af optagelserne til filmen »Backstabbing for beginners«, der på rollelisten har blandt andre Ben Kingsley og Theo James. Hvor den første vil være kendt for en række filmroller - men måske især for titelpartiet i »Gandhi« - er 32-årige Theo James et navn på vej frem og mest kendt for filmen »Divergent«.

»Backstabbing for Beginners« skal instrueres af Per Fly, der for tiden er såkaldt konceptuerende instruktør på DRs »Bedrag«. Fly har åbenbart fået smag for kombinationen af svindel og virksomheder med gode formål, for filmen handler om »Oil for Food«-skandalen i FN omkring århundredeskiftet. Hovedpersonen spillet af Theo James, der får sit ønskejob i FNs Oil for Food-program, men opdager, at programmet dækker over svindel og korruption fra både virksomheder, regeringer og FN-diplomaters side.

Filmen bygger på bogen af samme navn, skrevet af danske Michael Soussan over hans egne oplevelser i FN-systemet.

For at få nogle af optagelserne til at foregå i København, har Copenhagen Film Fund skudt tre millioner kroner i filmen, der har et samlet budget på 58 millioner kroner. Thrilleren er Per Flys første internationale film.

»Det er vigtigt for mig, at vi kommer til København og optager dele af filmen. Selvom skuespillerne taler engelsk og »Backstabbing for Beginners« er en international historie om korruption, er det vigtigt for mig, at et dansk publikum kan relatere til og har lyst til at se filmen. Det er mit udgangspunkt,« siger Per Fly i en pressemeddelelse.