Hollywood leder efter den nye Lisbeth Salander

Ny thriller tager afsæt i den kontroversielle bog, "Det, der ikke slår os ihjel".

Foto: Nordisk Film
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er seks år siden, at Hollywoods filmatisering af Stieg Larssons første roman i "Millennium"-trilogien om hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist udkom.

Næste efterår er efterfølgeren til "The Girl With the Dragon Tattoo" ("Mænd, der hader kvinder", red.) klar til at ramme de amerikanske biografer.

Det blev annonceret mandag under bogfestivalen London Book Fair i den engelske hovedstad, skriver USA Today.

Den kommende thriller vil tage afsæt i den kontroversielle fjerde bog, "Det, der ikke slår os ihjel", som blev påbegyndt af Stieg Larsson, men færdiggjort under meget stor palaver af den svenske journalist David Lagercrantz efter Larssons død i 2004.

Den nye film springer altså - indtil videre - bøgerne "Pigen, der legede med ilden" og "Luftkastellet, der blev sprængt" over.

I den svenske filmatisering indtog Noomi Rapace rollen som Lisbeth Salander, mens skuespillerinden Rooney Mara spillede Salander i den amerikanske fortolkning.

Mara blev oscarnomineret for rollen, men hun har afvist at genoptage den.

Derfor leder den kommende instruktør, Fede Alvarez, netop nu efter den nye Lisbeth Salander. Og alle kan komme i betragtning, lyder det fra ham.

- Vi har et fantastisk manuskript, og nu kommer den sjoveste del: At finde vores Lisbeth, siger han i en erklæring, som blandt andet Vanity Fair bringer.

Den amerikanske titel bliver "The Girl in the Spider's Web" og får biografpremiere i USA 5. oktober.