»Hold nu op med at tjekke hele tiden« - læs i stedet!

Læsernes bogpris 2019 er i luften. Vi hylder læserne og den gode litteratur. Stem på din favorit.

I den digitale tidsalder er der ekstragode grunde til at slå et slag for den gode litteratur. Det gør Berlingske med Læsernes bogpris, som vi i år for 16. år i træk uddeler - i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Man behøver blot at køre en tur i bus eller med tog for at se det: Læselysten er ikke, hvad den har været. Der stirres intenst ind i mobilernes flimrende skærme, spilles kulørte spil, skrives beskeder og tjekkes diverse medier, men bøgerne bliver der længere imellem. Andelen af flittige læsere er faldende, har undersøgelse efter undersøgelse vist.

Stem på Læsernes bogpris her

Så meget desto mere grund er der til at hylde de mange, der heldigvis stadig læser. Og til at slå et slag for den overordentlig gode litteratur, der stadig skrives. Det gør vi på Berlingske med Læsernes bogpris, som vi for 16. år i træk uddeler i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening.

Forretningsfolk holder pause med deres mobiltelefoner i Londons finansdistrikter. Man kunne også læse en bog i stedet? Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Litteraturprisen hedder netop sådan, fordi læserne er i centrum. Det er jer, der kan stemme om, hvem der skal hædres med prisen og de medfølgende 100.000 kr. At de titler, der nomineres til Læsernes bogpris, skal være de bedste af det bedste, giver sig selv. Et andet krav, vi stiller, er, at det genremæssigt skal spænde bredt. I år går feltet fra fantasy til erindringer, fra digtsamlinger til biografier.

»Så stem, stem, stem! Vis at den gode litteratur er værd at hylde og lad os huske hinanden på nogle gange at lade mobilerne ligge.«


Forfattere, der tidligere har modtaget Læsernes bogpris, kan ikke nomineres igen, og så skal alle bøgerne være udkommet i det senest afsluttede kalenderår. Denne gang er det altså titler fra 2018, det handler om.

Du kan stemme på din favorit her og følge med på berlingske.dk og i avisen, hvor vi den kommende tid vil skrive om prisen og interviewe de indstillede forfattere.
Afstemningen slutter 7. april, og hvem der bliver årets modtager af Læsernes bogpris offentliggøres 11. april, når prisen bliver overrakt. Det sker traditionen tro ved en fest i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årlige topmøde, der i år finder sted i Esbjerg.

Årets felt. De 10 danske bøger nomineret til Læsernes bogpris 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Så stem, stem, stem! Vis at den gode litteratur er værd at hylde og lad os huske hinanden på nogle gange at lade mobilerne ligge. For som Lone Hørslev skriver i den nominerede digtsamling »Dagene er data«: »Undskyld mig, men hvad sker der? / Der sker jo ikke en skid, så / hold nu op med at tjekke hele tiden.«

Berlingske uddeler Læsernes bogpris i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening.  Afstemningen kører indtil 7. april, og prisen uddeles 11. april.
Du kan stemme her