Hold da op, hvor det swinger på Gamle Scene

Suverænt møde mellem Dansk Danseteater og jazzdivaen Caroline Henderson i Tim Rushtons ”Love Songs” på Gamle Scene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der er en koreograf i dette land, der i den grad har sans for at vælge musik, der ikke bare matcher dansen og dens indhold, men også appellerer til publikum, så er det Tim Rushton. Og hold da op, hvor det swingede på Gamle Scene torsdag aften til premieren på hans nye sanselige, sjove og super musikalske ”Love Songs” med Dansk Danseteater, Caroline Henderson og jazztrio i fornem forening på scenen.

Jazzstemningen er allerede slået godt an, når publikum går ind i salen, hvor Nikolaj Hess improviserer smukt på flyglet, mens danserne varmer både sig selv og publikum op. Yderst elegant gør Henderson sin entré i lang, opslidset, kobberglinsende pailletkjole og lægger ud med balladen ”To lay me down”, mens danserne vuggende står alene og drømmer om kærligheden, inden de i upbeat-tempo gi’r den gas med rystende torsoer, skarpe ryk i skuldrene og jazzede svaj i hofterne.

Hvordan det så lige er, man griber kærligheden og det første kys an, hører vi jazzdivaen give sikre anvisninger på til danseren Björn Nilsson, mens Ana Sendans og Stefanos Bizas herligt mimer til. Og sikken energi når alle 15 kropsækvilibrister opildnet slår sig løs, som var det mamboen i ”West Side Story”.

Sensuelt og følsomt synger Henderson ”Everywhere”, så det går lige ind i hjertekulen, mens virtuose Alessandro Sousa Pereira ømt holder om hende som en skygge fra fortiden. Badet i rødt lys smyger Fabio Liberti og Maxim-Jo Beck McGosh sig smidigt om hinanden til ”My funny valentine”, og når lyset under ”All of me” forvandler bagtæppets guldskiver til sølv, ser vi charmerende Adi Amit æggende og udfordrende danse op til Pereira, som hun i bogstaveligste forstand slæber af sted med.

Hvorfor Björn Nilsson har svært ved at holde på pigerne, får vi svaret på til sidst, når han smutter væk med den lynhurtige spilopmager Luca Marazia. For der er mange former for kærlighed i ”Love Songs”, der markerer Tim Rushtons 10-års jubilæum som leder for Dansk Danseteater og er et ægte kærlighedsmøde mellem fremragende dans, musik og sang.

Hvad: ”Love Songs”

Hvem: Dansk Danseteater. Koreografi og koncept: Tim Rushton. Musik: Caroline Henderson, Nikolaj Hess, Nicolai Munch-Hansen og Jakob Høyer.

Hvor: Det Kgl. Teater Gamle Scene, sidste dag 29. maj.