Hjemme hos Nora og Helmer – et sponsoreret kammerspil

Det Kongelige Teater har netop indgået en sponsoraftale med bilproducenten Audi. I balletten »Odysseen« indgår tilfældigvis en Audi i scenografien, men der er ikke tale om product placement, bedyrer Det Kongelige Teater. Teatret kunne jo lige så godt låne en bil af sponsoren, når nu det skulle bruge en. Vi har til gengæld lånt et rollehæfte fra en fremtidig opførelse af Ibsens »Et dukkehjem«.

Collage: Iris
Læs mere
Fold sammen

Første akt

(En hyggeligt og smagfuldt, men ikke kostbart indrettet stue. En Ikast Design Door-dør til højre i baggrunden fører ud til forstuen; en anden Jem & Fix-dør til venstre i baggrunden fører ind til Helmers arbejdsværelse. Mellem begge disse døre et pianoforte fra Juhl-Sørensen A/S. Midt på væggen til venstre en Daloc-dør og længere fremme et Velux-vindue. Nær ved vinduet et rundt bord med lænestole og en lille sofa. Alt sammen fra Illums Bolighus. På sidevæggen til højre, noget tilbage, en dør, og på samme XL-Byg-væg nærmere mod forgrunden en keramisk kakkelovn fra Morsø med et par Paustian-lænestole og en Biva-gyngestol foran. Mellem ovnen og sidedøren et lille IKEA-bord. Kobberstik fra Lauritz.com på væggene: En Hay-etagère  med Royal Copenhagen-porcelænsgenstande og andre små kunstsager fra Imerco; et lille bogskab fra Normann Copenhagen med Amazon-bøger i pragtbind. Ege-tæppe på Bauhaus-gulvet; ild i ovnen. Vinterdag.)

(Der ringes ude i forstuen; lidt efter hører man, at der bliver lukket op. Nora kommer fornøjet nynnende ind i stuen; hun er  klædt i Vero Moda-overtøj og bærer en hel del Magasin-pakker, som hun lægger fra sig på IKEA-bordet til højre. Hun lader Ikast Design Door-døren til forstuen stå åben efter sig, og man ser derude et By Expressen-bybud, der bærer en Fjordgaardens-julegran og en Tiger-kurv, hvilket han giver til stuepigen fra Danvikar A/S, som har lukket op for dem.)

Nora.
»Gem juletræet godt, Helene. Børnene må  endelig ikke få se det før i aften, når det er pyntet.«
(til buddet; tager Louis Vuitton-portemonæen frem.)
»Hvor meget –?«

Bybudet.
»Halvtreds øre.«
Nora.
»Der er en krone. Nej, behold det hele.«
(By Expressen-buddet takker og går. Nora lukker Ikast Design Door-døren. Hun vedbliver at le stille fornøjet, mens hun tager Vero Moda-overtøjet af.)

Nora.
(tager en pose med Lagkagehuset-makroner op af By Malene Birger-lommen og spiser et par; derpå går hun forsigtigt hen og lytter ved sin mands Jem & Fix-dør).
»Jo, han er hjemme.«

( nynner igen, idet hun går hen til IKEA-bordet til højre .)

Helmer.
(inde i sit værelse).
»Er det lærkefuglen, som kvidrer derude?«

Nora.
(i færd med at åbne nogle af Magasin-pakkerne).
»Ja, det er det.«

Helmer.
Er det egernet, som rumsterer der?

Nora.
»Ja!«
Helmer.
»Hvornår kom egernet hjem?«

Nora.
»Nu netop.«
(putter Lagkagehuset-makronposen i By Malene Birger-lommen og tørrer sig  om munden.)
»Kom herud, Torvald, så skal du få  se, hvad jeg har købt.«

Helmer.
»Lad være at forstyrre!«
(lidt efter; åbner Jem & Fix-døren og ser ind, med Mont Blanc-pennen i hånden.)
»Købt, siger du? Alt det der? Har nu den lille spillefugl været ude og sat penge over styr igen?«

Nora.
»Jamen, Torvald, i år må vi dog virkelig slå os lidt løs. Det er jo den første jul, hvor vi ikke behøver at spare.«