Hitler ville stjæle Jesu ligklæde

Ifølge en talsmand fra den katolske kirke var Adolf Hitler ivrig efter at få fat i det berømte Jesu Ligklæde, der efter sigende viser Jesus ansigt. Derfor skjulte kirken ligklædet i 1939.

Det debatteres fortsat om det virkelig er Jesu Ligklæde eller om det er en fabrikation fra middelalderen. Lige nu er ligklædet udstillet i Torinos katedral og paven vil besøge udstillingen i maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 1939 skjulte den katolske kirke Jesu Ligklæde i et lille kloster i Avelino i den sydlige del af Campanie-regionen. Det var ellers blevet opbevaret i 500 år i Torinos katedral. Årsagen til flytningen var, at kirken frygtede, at Adolf Hitler og hans SS-folk ville stjæle ligklædet. Først i 1946 vendte ligklædet tilbage til Torinos katedral.

Det er den engelske avis Telegraph, der citerer den katolske kirkes talsmand  fader Andrea Cardin for denne afsløring. Ifølge Cardin var Hitler besat af ligklædets historie. Der er ingen dokumentation fra tysk side af denne besættelse, men det er kendt fra den faglige litteratur, at SS iværksatte en række efterforskninger af mytiske og religiøse genstande, der ikke mindst skulle vise den ariske races oprindelse.

Ifølge Telegraph frygtede både Vatikanet og den italienske kongelige familie, der begge officielt var ligklædets vogtere, at Hitler og hans folk kunne have planer om at røve ligklædet, og ordren om at fjerne det kom fra den øverste ledelse af Vatikanet og kongefamilien. Den officielle forklaring på flytningen var frygten for bombning af Torino. Frygten for Hitlers planer skyldtes, at da Hitler i 1938 besøgte Italien stillede hans folk spørgsmål om ligklædet.

Ifølge avisens oplysninger var nazister i 1943, da tyske tropper var i Campanie-området, nær ved at opdage ligklædet, men munkene havde succes med at skjule det.

Om ligklædet virkelig er Jesu Ligklæde eller om det er en fabrikation fra middelalderen debatteres stadig. Lige nu er ligklædet udstillet i Torinos katedral og paven vil besøge udstillingen i maj.