Hiphopduo og stjerneskud snupper P3-priser

Hiphopduoen Benal vinder P3 Prisen, mens sangerinden Soleima sikrer sig Talentprisen.

Benal på scenen i DR Koncerthuset 5. december 2015 ved den årlige P6 Beat Rocker Koncerthuset. I aften har gruppen vundet P3 Guld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Fremadstormende danske musikere blev hædret fredag aften i Koncerthuset i København ved uddelingen af P3 Guld.

Hiphopduoen Benal nappede hovedprisen, P3 Prisen, foran rapperen Kesi.

Benal består af rapperen Benjamin Hav og produceren Magnus Albert Wanscher, og duoen modtog statuetten med begrundelsen, at de er »en musikalsk bastard, der bygger bro mellem hiphop og elektronisk musik og leverer pumpende poesi til krop, hjerne og hjerte«.

»Siden debuten for fire år siden har det skæve nogle vil sige nørdede - makkerpar kun bevæget sig op og frem, for med udgivelsen af det seneste album at have ramt et foreløbigt og skarpt skåret højdepunkt i en karriere, der heldigvis ikke lader sig tæmme,« lød begrundelsen videre om makkerparret.

Sangerinden Soleima, der bærer det borgerlige navn Sarah Mariegaard, sikrede sig prisen som P3 Talentet, som gives til en kunstner, som »P3 forventer har en stor karriere foran sig, og som meget vel kan give næste års kæmpehit«.

Den 27-årige aarhusianske sangerinde snuppede statuetten foran musikerne Noah Carter og Hugo Helmig.

»Dansk musik har med Soleima fået en på mange måder særegen stemme. Den synger fra vadestedet mellem løssluppen ungdom og forpligtende voksenliv, dér hvor kærligheden bobler, men også slår knuder og går sin vej,« lød ordene til sangerinden.

Det var DR3-værtinden Petra Nagel og P3-værten Andrew Moyo, der guidede publikum og seere gennem den 16. udgave af P3 Guld.

/ritzau/FOKUS