Hi Donald - det er os, Danmark, der er nummer to

TV 2's »Natholdet« går hollænderne i bedene og laver video om Danmark til Donald Trump, hvor vi »totally understand that it's going to be America first but can we just say Denmark second?«. Der er også satiriske velkomstvideoer til Trump fra mange andre lande. En tysk peger blandt andet på, at landet har vundet to verdenskrige. Hvis nogen siger noget andet, er det »fake news«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hollandsk videohilsen til USAs nye præsident spredte sig i sidste uge som en løbeild på de sociale medier.

Den satiriske video, som taler til Donald Trump med hans egen særegne sprogbrug og diktion, slutter med en opfordring til, at Holland får rollen som nummer to i verden.

Nu har »Natholdet« også lavet en videohilsen til The Donald for at få ham til at overveje Danmark som en klar to'er.

Den danske video, som Anders Breinholt præsenterede i »Natholdet« torsdag, begynder med ordene:

»This is a message from the government of Denmark. Hi Donald. It’s us. Your friends in the North: Denmark. We just want to tell you that we, the Danish … the people, not the pastry which is delicious by the way, you should try it. It’s tremendous...«

Og så går de danske satirikere ellers i gang med at »markedsføre« Danmark med Nyhavn, Den lille havfrue, H.C. Andersen, rugbrød og vindmøller og opfordrer til at glemme alt om Holland - »They are a disaster. Okay?«

Danmark og »Natholdet« er ikke alene om at udfordre Holland i Trump-satire. Der er også velkomstvideoer fra en række andre europæiske lande.

Schweiz har eksempelvis lavet »Switzerland Second«, hvor de blandt andet blærer sig med deres sexede bjerge, og at de schweiziske kvinder først fik stemmeret i 1971. Videoen omtaler Ku Klux Klan som Donald Trumps venner, henleder opmærksomheden på ligheden mellem det schweiziske flag og KKK's flag og fremhæver, at man i Schweiz også holder rmeget af at ride på heste og brænde ting af.

Tyskland har også lavet en hilsen til Trump, hvor de blandt andet fremhæver deres Oktoberfest og Adolf Hitler, som »made Germany great again« og vandt to verdenskrige.

»Anyone who says anything else is fake news. Period,« lyder det i videoen, hvor der - naturligvis - også bliver spundet en ende over Berlinmuren.

Belgien og Portugal er også blandt de lande, der har lavet satirevideoer, og de europæiske videoer kan alle ses på websitet everysecondcounts.eu

Den hollandske video, der satte gang i det hele, er i skrivende stund set mange millioner gange på Youtube. Videoen er lavet af Zondag Met Lubach.