Her er vinderne af Steppeulv-priserne

Der blev uddelt statuetter til både velkendte og mindre kendte navne, da musikkritikernes årlige prisfest, Steppeulven, blev afholdt i Teater Bremen lørdag aften.

Majke Voss Romme alias Broken Twin løb med to priser. Foto: Axel Schütt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I november sidste år var det MØ, der løb med de fleste af priserne, da de såkaldte Danish Music Awards blev uddelt ved den danske musikbranches eget prisshow i Forum.

Men da de danske dagblades musikkritikere lørdag aften  hædrede deres udvalgte ved den årlige prisfest, Steppeulven, i Teater Bremen, måtte MØ nøjes med to af de eftertragtede statuetter.

Dem modtog hun for »Årets Album« med udgivelsen »No Mythologies To Follow«, der gav hende et velfortjent internationalt gennembrud og så for titlen som »Årets Komponist«, som hun dog måtte dele med kollegaen Ronni Vindahl.

Uddelingen af Steppeulven 2015 viser, at de rene kunstneriske vurderinger, der hos kritikerne ligger til grund for priserne, giver en noget anden flok vindere end dem, vi så ved DMA.

Blandt andet gik den prestigefyldte titel som »Årets Musiker« til Maggie Björklund. Måske ikke umiddelbart et navn som vækker genkendelse hos den brede del af befolkningen, men det burde det.

Maggie Björklund har skabt sig en ganske enestående karriere som steelguitarist for blandt andet Jack White og udgav også sidste år albummet »Shaken« under eget navn med et backingband bestående af så prominente navne som Jim Barr (Portishead), John Parish (PJ Harvey, Sparklehorse) og Kurt Wagner (Lambchop).

En dansk international stjerne, som her fik fortjent opmærksomhed.

Af andre af aftenens prismodtagere kan nævnes Spids Nøgenhat, der både fik prisen som »Årets Livenavn« og »Årets Orkester«, og så Broken Twin, der dækker over sangerinden Majke Voss Romme.

Broken Twin udsendte sidste år debutalbummet »May«, som høstede store roser fra såvel danske som internationale anmeldere fra The Guardian, Independent, Daily Mirror, Mojo, NME og Spin.

Lørdag aften kunne Majke Voss Romme så sætte kronen på værket med to Steppeulv-priser, som »Årets Vokalist« og »Årets Håb«.

Sidst, men ikke mindst, kunne Steppeulven så for alvor leve op til sit navn, da årets hæderspris, Pionerprisen, blev uddelt.

Modtageren blev det nu nærmest mytologiske danske band Steppeulvene, hvis stifter og frontfigur, Eik Skaløe, ganske vist ikke er iblandt os mere, men dog lever i ånden hos alle, der interesserer sig for dansk rockmusik.

Steppeulvenes navnkundige album »Hip« er netop blevet genudgivet, og 19. februar har spillefilmen »Steppeulven« premiere landet over.