Her er verdens mest piratkopierede tv-serie

TV-serien »Game of Thrones« er blevet downloadet mere end syv millioner gange siden februar. Det gør TV-serien til verdens mest ulovligt downloadede lige nu.

Lena Headey som Cersei Lannister og Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister. Foto: Helen Sloan/HBO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den populære TV-serie »Game of Thrones« bliver piratkopieret i stor stil verden over. Faktisk så meget, at det er den klart mest ulovligt downloadede tv-serie lige nu.

Den nye sæson af succes-serien får premiere søndag i USA (og mandag i Danmark), så det er ikke engang nye afsnit, der bliver downloadet. Det er de fire tidligere sæsoner, der i perioden 5. februar til 6. april er blevet downloadet intet mindre end syv millioner gange. Det svarer til 116.000 ulovlige downloads pr. dag. Og det er 36.000 ulovlige downloads mere om dagen sammenlignet med samme periode sidste år.

Tallene stammer fra en opgørelse over den verdensomspændende piratkopiering lavet af Irdeto - et af de førende antipiratkopieringsfirmaer.

»Game of Thrones« er dermed den klart mest ulovligt downloadede TV-serie foran »The Walking Dead« (downloadet 5,7 millioner gange), »Breaking Bad« (downloadet 3,8 millioner gange), »Vikings« (downloadet 3,4 millioner gange) og »House of Cards« (downloadet 2,7 millioner gange).

Med en sæsonpremiere ventende lige rundt om hjørnet er det kun, hvad man forventede, forklarer Rory O'Conner, Idertos vicepræsident for services.

»Nye sæsonpremierer øger helt sikkert aktiviteten af piratkopiering, både af gamle episoder og den nye sæson. Den bedste måde at bekæmpe det på er ved at overvåge de ulovlige downloads, fjerne ulovlige streams og give overbevisende og lovlige alternativer,« siger han.

»Game of Thrones« er HBOs store succes-serie, og ifølge opgørelsen er der flest, som tilsnusker sig adgang til serien i Brasilien og Frankrig. Sandsynligvis fordi serien endnu ikke er tilgængelig på Apple-produkter her, hvilket også har har skabt stor frustration danske forbrugere.

Femte sæson af »Game of Thrones« har dansk premiere 13. april.