Her er Nørrebro Teaters nye chef

42-årige Mette Wolf Iversen bliver ny chef for Nørrebro Teater

Mette Wolf Iversen bliver ny direktør på Nørrebro Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver den 42-årige dramaturg Mette Wolf Iversen, som til januar skal afløse Kitte Wagner som chef for Nørrebro Teater. Det afsløredes på et pressemøde på teatret i Ravnsborggade tirsdag morgen. Til stede var også den afgående teaterchef samt teatrets bestyrelsesformand Pernille Backhausen.

Mette Wolf Iversen er uddannet cand.mag, i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 1993 og har fra 2004 til 2011 været dramaturg på Betty Nansen Teatret, hvor hun også blev chef for publikumsudvikling. Her var hun bl.a. med til at oprette ungdoms - og  integrationafdelingen C:ntact, ligesom hun var den drivende kraft bag teatrets succes forestilling »Tørklædemonologerne«.

De seneste år har hun arbejdet med undervisning og som freelancedramaturg og har bl.a. skrevet manuskript til  DR's populære sommerforestillinger »Cirkus Summarum« og været manuskriptudvikler på DR's populære søndagsserie »Arvingerne«.

Valgt blandt 23 ansøgere

Det var en enig bestyrelse og et enigt ansættelsesudvalg, der valgte Mette Wolf Iversen blandt 23 ansøgere til stillingen, fortalte Nørrebro Teaters bestyrelsesformand, Pernille Backhausen.

»Vi ville gerne have, at den fantastiske organisation på Nørrebro Teater fik en ordentlig leder, at de forretningstiltag, der er startet, bliver bygget videre på, og vi vil gerne bruge den gode kontakt, vi har til et publikum, der ikke altid er nemme at nå, til at skabe bro til andre kulturtilbud, samtidig med, at vi gerne vil være super ambitiøse med det teatermæssige,« sagde hun.
»Vi havde ikke troet, at vi kunne finde en så sammensat palet af både erfaring på det ledelsesmæssige område på tværs af brancher og samtidig med så solid erfaring i teaterbranchen. Og som er så ambitiøs med, at det skal være sjovt, men også for alvor.«

Fortsættelse og fornyelse

Mette Wolf Iversen overtager et teater med et solidt fundament både kunstnerisk og økonomisk, efter at teatret under Kitte Wagners ledelse de seneste knap otte år har været gennem en betydelig udvikling, både hvad angår repertoire, publikumssammensætning og senest med en gennemgribende ombygning.

Hun får til opgave at videreudvikle morskabsteatret på Nørrebro Teater, der besøges af ca. 70.000 tilskuere hver sæson. Og hun var både ydmyg og stolt over den opgave, hun har fået.

»Mit udgangspunkt vil være at stå respektfuldt på skuldrene af det solide og visionære arbejde, Kitte og hele personalet sammen med bestyrelsen har været garant for,« sagde hun. Men lovede også fornyelse. Bl.a. ved at »sætte turbo under samarbejde på tværs af kunst og faggrupper, indgå alliancer med toneangivende kunstneriske miljøer inden for teater, standup, dans, film og TV omkring ideer og talentudvikling.«

»Jeg vil sørge for, at teatrets repertoire hænger sammen med de øvrige aktiviteter i huset, og invitere publikum ind på alle tider af døgnet og på alle mulige måder,« sagde hun.

»Nørrebro Teater skal gå forrest i at være brobygger mellem kunstarter og andre kulturelle aktører. Og Nørrebro Teater skal ikke mindst være med til at bygge bro mellem kultur og socialgrupper. Publikumsudvikling skal være mere end et forkølet politisk juleønske, det skal tænkes ind i hvert et led af teatervirksomheden,« lovede den ny teaterdirektør.

Mette Wolf Iversen tiltræder som direktør 1. januar 2015. Kitte Wagner, der ligesom Mette Wolf Iversen har en fortid på Betty Nansen Teatret, er stadig ansvarlig for programmet på Nørrebro Teater i næste sæson, ligesom hun har lagt et repertoire til første halvdel af sæsonen 2015-2016. Kitte Wagner forlader Nørrebro Teater for at blive direktør i Askov Fonden.