Her er konceptet der skal redde Blockbuster

Går du heller ikke i Blockbuster og lejer film længere?

Blockbuster Danmark er på vej med et nyt koncept. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år er det kun gået en vej for udlejning af fysiske film, og det er nedad. Det har været et hårdt slag for udlejningsgiganten Blockbuster, der har tabt masser af kunder. Men nu forsøger den store virksomhed at vende bøtten med et helt nyt koncept.

Blockbuster vil med RecycleIT.dk gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen, og den første konceptbutik åbner på Vesterbrogade i København i efterårsferien.

RecycleIT er både en fysisk butik og en online platform. Her kan danskerne aflevere og sælge deres brugte produkter og få kontant afregning med det samme.

Og det er ikke kun gamle og brugte film og computerspil, der skal handles med i det nye koncept.

»Vi er overbeviste om, at danskerne ønsker et koncept, der gør det let at sælge brugt forbrugerelektronik, som de ikke længere har nytte af, men som andre kan få glæde af. Vi skaber med dette koncept en helt ny kategori indenfor smartphones, tablets, laptops, kameraer og andre populære elektronikprodukter; 'nyt brugt', som sikrer danskerne den fornødne tryghed og garanti,« siger administrerende direktør for Blockbuster Danmark, Søren Heilmann.

Der vil dog fortsat blive lejet film ud hos Blockbuster, da det fortsat er en del af kernekompetencen, men det bliver ikke noget man satser på i fremtiden.

»Markedet for digital udlejning er et game for de store og internationale spillere. Da det blev klart for os, at der ikke ville blive prioriteret kapital til en lokal digital tjeneste, besluttede vi, at vi udelukkende ville fokusere på nye koncepter, hvor vi var sikre på, at vi kunne gøre en markant forskel lokalt, og udnytte kombinationen af et fysisk butiksnetværk, en stærk online platform og samtidig blive de bedste inden for kategorien. Herfra var valget af RecycleIT lige til,siger Søren Heilmann.

Ifølge Blockbuster er det i dag kun mellem 10 og 20 procent af brugte produkter, der sælges videre, så mulighederne er store på markedet.

Den første nye butik åbner på Vesterbrogade i København i efterårsferien.