Her er DRs nye store krimi-satsning

Thomas Bo Larsen skal spille en hovedrolle i DRs nye dramasatsning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR-Dramas instruktører og forfattere er allerede i fuld sving med at forberede stationens næste store søndagssucces. 

Og optagelserne til den krimi-serie, der skal følge op på Forbrydelsens og Borgens store succes både i Danmark og i udlandet, starter om mindre end to måneder.

Allerede nu tegner det til at blive endnu en fjer i hatten for Danmarks Radio, der siden 'Nikolaj og Julie' i 2002, har spillet TV 2 af banen og leveret det ene drama-hit efter det andet i den bedste sendetid søndag aften.

I front for den nye serie står nemlig den mange gange prisbelønnede filminstruktør Per Fly og skuespiller Thomas Bo Larsen, der får én af fire hovedroller i den serie, der indtil videre har arbejdstitlen 'Follow The Money'. 

- Serien har fire store hovedroller, og vi er svært tilfredse med at have fået Thomas med, siger seriens producent i DR Fiktion, Anders Toft Andersen.

- Det er første gang han har en betydelig rolle i en af DRs serier. I det hele taget er det lang tid siden man har set ham i en hovedrolle på film. Og det er også første gang han arbejder sammen med Per Fly. Hvilket jeg ved er noget Per har ønsket sig i lang tid, siger Anders Toft Andersen til BT.

Detaljer omkring DRs nye drama og kombinationen af Thomas Bo Larsen og Per Fly har indtil videre været en velbevaret hemmelighed.

Men mandag annoncerede Tivoli, at Thomas Bo Larsen har fået lov at hoppe fra sin rolle som en af hovedkræfterne i Tivolis kommende sommerrevy Tam Tam, til fordel for hovedrollen "i en ny stor dramaserie for DR", som det lød i Tivolis pressemeddelelse.

Hvor skulle Thomas Bo Larsen have spillet sammen med Søs Egelind, Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Christiane Schaumburg-Müller og Pelle Emil Hebsgaard i juni og juli, men har altså fået lov til at droppe sine kontraktlige forpligtelser til fordel for optagelserne til DR.

Serien bliver et drama i finansverdenen. Inspireret af finanskrisen, og er allerede nu planlagt til mindst to sæsoner med 10 afsnit i hver.

- Det er et krimiddrama om økonomisk kriminalitet i Danmark, der foregår i nutiden. Vi starter med at filme i april, og det første afsnit ruller over skærmen i september 2015. Næste sæson får så premiere samme tid året efter, fortæller DRs producent til BT.


 
Det er Thomas Bo Larsens første store rolle i en af DRs dramaserier, og kilder fortæller BT, at det er en drømmerolle, som den 50-årige skuespiller ikke kunne sige nej til.

- Han spiller ikke den samme type rolle, som han plejer. Han er ikke ikke noget der ligner en skurk. Tværtimod er han seriens retfærdighedssøger i en verden, hvor der ikke er nogen retfærdighed. Jeg synes godt, man kanbetegne ham som en af dramaets helte, siger Anders Toft Andersen, der oplyser, at Danmarks Radio endnu ikke har fundet på en dansk titel til serien, samt at der stadig forhandles om de andre hovedroller i serien.

- Men jeg kan fortælle, at Fly instruerer de første to afsnit, og at der derefter er forskellige instruktører på hvert andet afsnit. På samme måde som at Jeppe Gjervig Gram er hovedforfatter på serien, og at der så er flere manuskriptforfattere indover til de enkelte afsnit. På den måde er det nøjagtigt ligesom 'Forbrydelsen' og til dels 'Borgen', siger Anders Toft Andersen til BT.