Her er DRs nye nyhedsdirektør

Efter flere måneders rekrutteringsproces er Danmarks Radio nu klar med navnet på mediehusets nye nyhedsdirektør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio har nu sat navn på mediehusets nye nyhedsdirektør.

Det bliver Sandy French, der overtager roret. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

»Jeg er utrolig stolt over at have fået muligheden for at lede DR Nyheder,« siger Sandy French til dr.dk.

Sandy French er 42 år og har hidtil fungeret i stillingen som indholdschef på DR Nyheder.

Hun har en fortid som leder af den politiske redaktion på Information og senere på Ekstra Bladets, og har desuden været spindoktor i både Justitsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, inden hun blev ansat på DR - i første omgang som indlandschef i 2010.

Det er DRs bestyrelse og øveste ledelse, der har sat navn på mediehusets nye nyhedsdirektør.

Formand for DRs bestyrelse, Michael Christiansen, siger i en pressemeddelelse, at han er »meget glad« for at hive indholdschefen for DR Nyheder over i direktørstolen.

»Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder,” siger han.

Som nyhedsdirektør i DR Nyheder har man ansvaret for hele DRs nyhedsdækning på både tv, radio og online platforme. Desuden har man plads i direktionen.

Udnævnelsen af den nye nyhedsdirektør kommer efter, at DR i begyndelsen af marts meddelte, at mediehusets nuværende nyheddirektør, Ulrik Haagerup, forlader den centrale post til september.

I stedet skal Haagerup efter otte år på posten være direktør for Constructive Institute, der er et nystiftet institut i Aarhus.

Sandy French tiltræder i stillingen 1. august 2017.

I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Constructive Institute er en del af Aarhus Universitet. Berlingske er siden blevet gjort opmærksom på, at Constructive Institute er et selvstændigt institut, der låner lokaler fra Aarhus Universitet. Oplysningen er derfor fjernet.