Her er Det Kongelige Teaters nye program: »Der vil være psykologiske knytnæver og moderne mesterværker«

Der loves kunst og kvalitet fra øverste hylde, når Det Kongelige Teater skyder den nye sæson i gang. Publikum kan blandt andet glæde sig til en opførelse af Lars von Triers »Riget« og Klaus Rifbjergs »Den kroniske uskyld.«

Operasanger Johan Reuter som »Rigoletto« af Giuseppe Verdis fra 1851. Fold sammen
Læs mere
Foto: Det Kongelige Teater
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Der vil være psykologiske knytnæver, uomgængelige klassikere, fængende hits, udfordrende dybder, gys, virkelighed, masser af humor og moderne mesterværker – alt sammen 100% live!«

Sådan præsenterer Det Kongelige Teater den nye sæson 2017/2018. Såvel er der givet op til de høje forventninger fra publikum, der kan se frem til en broget blanding af oplevelser. Og det er ikke kun i København. Endnu engang vil teatret nemlig brede kunsten ud over landet med 11 turnéer i 32 danske byer.

Den kommende sæson vil blandt andet byde på teateroplevelser med en opførelse af August Strindbergs »Frøken Julie«, der vil »få scenen til at emme af sex, køn, klasse, magt og ikke mindst masser af skamløs flirt«.

Også Klaus Rifbjergs roman »Den kroniske uskyld« bliver opført som teater for første gang nogensinde. Og så får publikum mulighed for at opleve en teaterudgave af Lars von Triers »Riget«. For børnene er der lagt op til hygge med Peddersen og katten Findus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pressebillede i forbindelse med den kommende sæson 2017/2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Det Kongelige Teater.

Masser af ballet

Balletmester Nikolaj Hübbe har, med teatrets egne ord, skruet et sjældent fint og alsidigt program sammen med højdepunkter fra både moderne og klassiske koreografer.

Det er Hübbes 10. sæson som balletmester, og i sin tid startede det blandt andet med balletten »Silk and Knife«, der i den kommende sæson bliver opført i en ny toer. Også klassikerne »Svanesøen« og »Nøddeknækkeren« vil endnu engang indtage operaen på Holmen.

Store opera- og koncertoplevelser

Programmet for den kommende sæson løfter også sløret for store opera- og koncertoplevelser. Ifølge teatret er både »elskede klassikere, romantiske favoritter og moderne mesterværker på programmet«.

Blandt andet med Giuseppe Verdis store operatriumf »Rigoletto« fra 1851 om den pukkelryggede og latterliggjorde hofnar, der kæmper for at få respekt. Den synges af blandt andre Johan Reuter, Peter Lodahl og Sofie Elkjær Jensen.

Det fulde program for den kommende sæson offentliggøres senere af Det Kongelige Teater.