Her er det, du ikke må gå glip af i Skanderborg

Som vanligt er der blevet plads til lidt af hvert på programmet til dette års Smukfest i Skanderborg. Fra 80er-rock med Simple Minds til hiphop med 50 Cent, elektronisk fest med Pet Shop Boys, old school reggae med Jimmy Cliff og så ikke mindst massevis af dansk musik med nye og etablerede navne. Her er det, du ikke må gå glip af.

Som vanligt er der blevet plads til lidt af hvert på programmet til dette års Smukfest i Skanderborg. Fra 80er-rock med Simple Minds til hiphop med 50 Cent, elektronisk fest med Pet Shop Boys, old school reggae med Jimmy Cliff og så ikke mindst massevis af dansk musik med nye og etablerede navne. Her er det, du ikke må gå glip af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen

Marie Key

Bøgescenerne, onsdag aften kl. 19.15

Hvis du er en af de få danskere, der endnu ikke har været til Marie Key-koncert, så er det på tide. Og hvis du allerede har været der, så er det af sted igen. Det fantastiske ved Key er, at hun på én gang laver vedkommende og fremragende sange, der får hårene til at rejse sig på armene og så samtidig er både ukrukket og meget, meget sjov, når hun fortæller små anekdoter mellem sine numre.MØ

 

Rytmescenen, onsdag aften kl. 22.30

Lige så ukrukket som Marie Key er MØ, men musikken er noget helt andet. Virkelig iørefaldende og vildt i sit udtryk og stærkt dansabelt. MØ gav en fantastisk koncert på Roskilde Festival i år, og mon ikke hun tager tråden op i Skanderborg. Hun er et af vores stærkeste internationale kort lige nu, og hun bliver bedre og bedre hele tiden.

50 Cent

Bøgescenerne, onsdag aften kl. 23.30

Denne koncert er som en lotto-kupon, men selvfølgelig skal man da se 50 Cent, nu han kigger forbi. Det er snart meget længe siden, at Queens-rapperen med ni skudhuller i kroppen var »da shit«. Gennembruddet »Get Rich or Die Tryin’« har mere end ti år på bagen, og det er vel kun »Candy Shop« fra opfølgeren »The Massacre«, der har kunnet leve op til det siden da.-


 

Folkeklubben

Bøgescenerne, torsdag eftermiddag kl. 14

Dansk folk har fået en revival, og en af de bedste nye eksponenter for det er Folkeklubben, som har haft ganske god succes med deres album »Nye Tider«. Det er ikke mindst deres sans for at skrive, sjove og meget rammende tekster, der har dannet grobund for deres popularitet. Lyt bare én gang til nummeret »Fedterøv«, og indrøm at du genkender den type, sangen handler om.

Pet Shop Boys

Bøgescenerne, torsdag aften kl. 21.45

Neil Tennant er lige fyldt 60, og Chris Lowe er godt på vej, men Pet Shop Boys er stadig stilsikre leverandører af en synthesizerpop, der er helt deres egen. Samtidig er de meget visuelt orienterede ved deres koncerter. Farverige og sjove kostumer, et stramt designet sceneshow og masser af effekter er med til at skabe en fest, hvor alle er inviterede.-

Simple Minds

Rytmescenen, torsdag aften kl. 23.30

Det er efterhånden mange år siden, at Simple Minds har leveret noget musik, der har flyttet noget som helst, men i begyndelsen af 80erne var de noget af det varmeste og ikke mindst med album som »Sons And Fascination«, »Sparkle In The Rain« og »New Gold Dream« har Simple Minds været med til at sætte deres uudslettelige fingeraftryk på musik­historien.

Ulige Numre

Bøgescenerne, fredag eftermiddag kl. 13.30

Da Ulige Numre i 2011 lagde videoen til deres debutsingle »København« ud på YouTube, gik der ikke mange dage, før bandet var udråbt til dansk rocks nye håb og forsanger Carl Emil Petersen som et sangskrivertalent ud over det sædvanlige. Sidste år udsendte de så deres debutalbum »Nu Til Dags«, og der er noget om snakken, selv om der stadig kan arbejdes noget med materialet.

Kira Skov

P3-Teltet, fredag eftermiddag kl. 15.45

Kira Skov er efterhånden en garvet kunstner på den danske scene, men det har altid været, som om hun lige manglede det sidste skub for at komme op i den tunge liga. Det kom imidlertid sidste år, da Kira Skov udsendte sit fremragende soloalbum »When We Were Gentle«. Afdæmpet, meget smukt og et must at høre hende fredag eftermiddag.

Go Go Berlin

Rytmescenen, fredag aften 23.30

Bandet fra Silkeborg er et solidt livenavn, der bare gør mere og mere opmærksom på sig selv. Først og fremmest takket være en god sans for rockmusik uden alt for mange svinkeærinder. Forsanger Christian Vium synger med nerve og nærvær, og bandets energiudladninger passer perfekt til at skyde en fest i gang sent fredag aften.

Burnin’ Red Ivanhoe & Povl Dissing

Rytmescenen, lørdag eftermiddag kl. 12.30

Aktive danske rocklegender af denne kaliber har vi for få af, men Burnin’ Red Ivanhoe og ikke mindst Povl Dissing er nogle lyslevende af slagsen. Stadig aktive efter mere end 40 år og fyrtårne for et utal af danske bands og solister efter dem. Bliver spændende at se, hvor meget de kan give den gas live. Det kan blive en af de store oplevelser i Skanderborg i år.

Jimmy Cliff

Bøgescenerne, lørdag eftermiddag kl. 17.45

Det er en vaskeægte reggaelegende, der går på scenen sent lørdag eftermiddag. Jimmy Cliff fik sit første hit, da han var 14 og har lavet et utal lige siden. Hans nummer »Vietnam« fra 1970 har Bob Dylan kaldt »den bedste protestsang, der nogensinde er lavet.« Lidt af et cadeau fra en mand, der har skrevet »Blowin’ In The Wind«.

Fallulah Goes Balkan – feat. Bjonko

P3-Teltet, lørdag aften kl. 22.45

Den dansk-rumænske sangerinde Fallulah blander smukt popgenren med folk, indierock og balkanmusik, og det er netop sidstnævnte, der er udgangspunktet for denne koncert, hvor Fallulah har allieret sig med den fremragende klarinettist Bjonko Stosic. Det bliver næsten med garanti en koncert, hvor det er umuligt at stå stille.

Klumben & Raske Penge

Bøgescenerne, søndag eftermiddag kl. 14

Der er alt for meget middelmådig metervare inden for dansk dancehall, hvor for mange tror, de er fra Jamaica, men aldrig er kommet længere end til Jægerspris. Klumben & Raske Penge hører heldigvis ikke til den kategori, da de har skabt deres helt egen stil, hvor musik og ikke mindst deres rablende tekstunivers går op i en højere enhed.

D-A-D

Bøgescenerne, søndag aften kl. 20

Ja, de er jo ikke til at komme uden om. D-A-D lukker og slukker dette års festival søndag aften, og de plejer jo at være garanter for en rockfest med lir ad libitum, så Binzer & co finder attituderne frem og fyrer den af. Forhåbentlig også med en række af de gamle numre. Har endnu aldrig hørt dem spille »Trucker« live. Hvis det sker, er jeg i hvert fald solgt.